NVV-bestuurder stapt op, na boze brief aan Vion

attachment-001_food-image-VLS13323I01

NVV-voorzitter Salland, Willy Wolfkamp, legt zijn functie neer. In een reactie op de daling van de varkensprijs van het Duitse Vion Nord schreven een aantal varkenshouders een brief gericht aan de directie van Vion. Deze brief werd gesteund door Wolfkamp. De Nederlandse Vakbond Varkenshouderij (NVV) neemt afstand van de actie, wat Wolfkamp ertoe liet bewegen zijn functie bij de NVV neer te leggen, meldt Boerderij Vandaag.

De aanleiding van de brief was de verlaging van vijf cent door Duitse slachterijen, woensdag 5 augustus. ‘Terwijl iedereen had verwacht dat de prijzen zouden gaan stijgen. Wij varkenshouders uit Salland en Noord-Nederland, gaan hier niet mee akkoord en eisen dat deze daling onmiddellijk ongedaan wordt gemaakt’, schrijven de boze varkensboeren.

Vion Nederland

Vion Nederland volgt de prijsdaling in Duitsland overigens niet. In Nederland verlaagt Vion de varkensprijs met twee procent, meldt Boerderij Vandaag.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Op Internationale Grüne Woche in Berlijn presenteert Vion een monitoringstool met slimme cameratechniek om de interactie tussen mens en dier op slachterijen te observeren. De tool is voorzien van Artificial Intelligence (AI). De camera's nemen onafgebroken alle beelden op en de software analyseert deze.

Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’

Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’

Het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) organiseert op 1 februari de ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’.

Vion Adriaens benoemt Jan Marcelis als opvolger van Pascal de Clerck

Vion Adriaens benoemt Jan Marcelis als opvolger van Pascal de Clerck

Managementwissel bij Vion Adriaens: Jan Marcelis is benoemd als opvolger van Pascal de Clerck, die Vion Adriaens zal verlaten. Vion Adriaens is onderdeel van Vion Food Group en gevestigd in het midden van de Vlaamse Ardennen in Zottegem. Jan Marcelis werkt sinds 1998 bij Vion in diverse managementfuncties en is medeverantwoordelijk voor de rundvee vestigingen...