NVP: 'Waterkip is Sambakip

attachment-001_food-image-VLS3666I01

BARNEVELD - De in Engeland aangetroffen waterige 'Hollandse' kip is Braziliaans. Dat zegt voorzitter Ad Kon van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).

BARNEVELD - De in Engeland aangetroffen waterige ‘Hollandse’ kip is Braziliaans. Dat zegt voorzitter Ad Kon van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).

Volgens Kon wordt deze kipfilet vanuit Brazilië in Nederland geïmporteerd, hier getumbeld en met Nederlands stempel van de verwerker/uitsnijderij geëxporteerd.


Gewaarschuwd

De NVP heeft meerdere malen gewaarschuwd voor het mogelijke gevaar van omkatten tot NL product en de minister van LNV gevraagd dit in de EU aanhangig te maken. Ook heeft de NVP meermalen gepleit voor herkomstetikettering.


'Onze stelling is dat verse kipfilet geen toevoegingen mag bevatten als het niet op de verpakking staat', aldus Kon.

Lees ook:

Plofkip uit Nederland opnieuw onder vuur (25 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over kippenvlees

Zie ook:

Landendossier BraziliëLees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.