NS stapt in kebab

attachment-001_food-image-VLS3007I01

AMSTERDAM - De Nederlandse Spoorwegen stappen in döner kebab. Nog deze maand openen de NS een eerste winkeltje op Amsterdam CS waar de broodjes vlees naar Turks recept worden verkoct.

AMSTERDAM - De Nederlandse Spoorwegen stappen in döner kebab. Nog deze maand openen de NS een eerste winkeltje op Amsterdam CS waar de broodjes vlees naar Turks recept worden verkocht.

De keten gaat Döner Kebab heten en er komen er de komende jaren in totaal twintig van in Nederland. Dat zei commercieel directeur J. Huurdeman van Servex, de exploitant van de voorzieningen op de Nederlandse stations, woensdag op een congres over foodservice in Amsterdam.


Verder willen de NS ook Aziatisch eten gaan verkopen, waaronder noedelgerechten, en wordt de keten Kiosk verbouwd. Volgens Huurdeman heeft Servex goed gekeken naar wat er in Londen en Parijs gebeurt op de stations. De komst van nieuwe ketens gaat niet ten koste van andere winkeltjes. Wel wil Servex dat de winkelketentjes er frisser uit gaan zien. De verschillende formules moeten worden aangescherpt zodat consumenten zich makkelijker laten verleiden.


Servex hoopt dit jaar voor 285 miljoen euro aan waar te verkopen. Het bedrijf exploiteert op de Nederlandse stations 325 verkooppunten van onder meer AH To Go, Burger King, Pizza Hut en Kiosk. De gemiddelde bezoeker gaf vorig jaar 3,20 euro per bezoek uit. Met het aanscherpen van de verschillende formules moet ook de omzet een flinke stimulans krijgen.


Lees ook:

Kebab ongezonder dan Big Mac (28 februari 2006)

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.