Nostalgische Brood en Vlees workshop in het Kempisch Bakkerijmuseum

27 april 2016

Het Kempisch Bakkerijmuseum organiseert op 21 mei een nostalgische brood en vlees workshop.

Tijdens de workshop wordt vlees en brood op ambachtelijke wijze bereid. Ambachtelijke slager Jan Mulders uit Hilvarenbeek laat zien hoe hij een half varken uitbeent en hoe de onderdelen van dit vlees kunnen worden bereid. Ook brengt hij zijn Oklahoma BBQ/Smoker mee om te laten zien hoe men op de juist manier moet barbecueën en hoe ze het vlees hiervoor moeten marineren. Deelnemers krijgen tevens de kans om zelf een hamburger te maken en worst te draaien.

Na een boerenlunch mogen de deelnemers brood gaan bakken. Vanuit een basisdeeg leren de deelnemers kneden, verdelen, opbollen en oppunten. Dit alles word gebakken in een houtgestookte oven uit 1850.

Meer informatie over de workshop kunt u vinden op www.bakkerij-museum.nl.

Altijd op de hoogte blijven?