Event Noordelijke Slagers Manifestatie en SVO

2-metworst-1024x768-1

De Noordelijke Slagers Manifestatie houdt op 5 oktober een event in samenwerking met SVO-vakopleiding food.

Met dit foodevent willen ze erkenning en waardering geven voor het vakmanschap in de foodbranche in het algemeen en de vakmanschap van mensen die werkzaam zijn in de vleesbranche in het bijzonder.

Food challenges

De dag heeft als doel om (potentiële) studenten en leerlingen te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de slagersbranche. Leerlingen van scholen in de regio krijgen een uitnodiging en er worden food challenges georganiseerd. Ook organiseert NSM weer een programma voor collega’s uit de slagersbranche en deelnemers aan de vakwedstrijd.

  • Het hele programma vindt plaats in de SVO-locatie in Zwolle. Een greep uit het programma:
  • 09.00–12.00 uur SVO Food Challenge regio Zwolle voor basisscholen Welke klas wint de titel voor het recept van 'Beste tosti van regio Zwolle'?
  • 13.00–16.00 uur SVO Food Challenge regio Zwolle voor vmbo-scholen Welke klas wint de titel voor het recept van 'Beste poké bowl van regio Zwolle'?
  • 17.00–21.00 uur Noordelijke Slagers Manifestatie De landelijke prijsuitreiking van de vakwedstrijden

Lees ook
Bijna 400 producten gekeurd tijdens NSM

Bijna 400 producten gekeurd tijdens NSM

De keurmeesters van de Noordelijke Slagers Manifestatie kwamen zaterdag 2 oktober bijeen bij Boonstra Verswaren. Daar keurden ze bijna 400 producten van collegaslagers voor de Slagersvakwedstrijden.

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

Hoewel hij zijn studie Farmacie keurig afmaakte, wist Rozj Khorshid (29) al dat zijn carrière een andere richting uit zou gaan. Hij wilde werken met eten en drinken en ging aan de slag bij een slagerij vanwege zijn passie voor vlees. Zijn droom: zijn eigen ambachtelijke slagerij met bijzondere producten.

‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’

Twintig jaar geleden begonnen haar ouders Vers Vleesboerderij Savelkouls, een boerderijwinkel met een varkensboerderij en slachterij. Lieke Savelkouls (25) ging eerst een andere richting op, maar na een tijdje begon het toch te kriebelen. Ze gaat het bedrijf alsnog overnemen en volgt daarom nu de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO vakopleiding food.