Noodwinkel voor slagers met brand

19 december 2014 Eric Schuurman

In Winterswijk en Wezep verrezen vlak na elkaar twee noodwinkels voor slagers die werden getroffen door brand. In Winterswijk gaat het om slager Daals. In Wezep om slager Van den Berg.

Bij Van den Berg brak op 12 december een forse brand uit. De schade aan de slagerij was groot. Andere omliggende winkelpanden hebben forse rookschade opgelDe oorzaak van de brand is nog onbekend. De gemeente hielp de slager vlot daarna aan een mobiele standplaats in het centrum van Wezep.

Iets vergelijkbaars overkwam slager Daals in Winterswijk, tien dagen eerder. Er brak brand uit in een woning boven de slagerij. Dat zorgde voor veel roet- en waterschade. Daals kwam tien dagen dagen na de brand uit de brand: hij opende een noodwinkel bij het eigen cateringbedrijf op het Europark.

De slagerij met brandschade blijft voorlopig nog gesloten, want als er na verzekeringswerk een saneringsplan is opgesteld volgt de schoonmaak. 'We zijn goed verzekerd en zijn niet voor niets een slager met een ster. We komen sterk terug', zegt een positief ingestelde Arnold Daals tegenover dagblad De Gelderlander.

Altijd op de hoogte blijven?