Noodwinkel voor slagers met brand

attachment-001_rb-image-1669663

In Winterswijk en Wezep verrezen vlak na elkaar twee noodwinkels voor slagers die werden getroffen door brand. In Winterswijk gaat het om slager Daals. In Wezep om slager Van den Berg.

Bij Van den Berg brak op 12 december een forse brand uit. De schade aan de slagerij was groot. Andere omliggende winkelpanden hebben forse rookschade opgelDe oorzaak van de brand is nog onbekend. De gemeente hielp de slager vlot daarna aan een mobiele standplaats in het centrum van Wezep.

Iets vergelijkbaars overkwam slager Daals in Winterswijk, tien dagen eerder. Er brak brand uit in een woning boven de slagerij. Dat zorgde voor veel roet- en waterschade. Daals kwam tien dagen dagen na de brand uit de brand: hij opende een noodwinkel bij het eigen cateringbedrijf op het Europark.

De slagerij met brandschade blijft voorlopig nog gesloten, want als er na verzekeringswerk een saneringsplan is opgesteld volgt de schoonmaak. 'We zijn goed verzekerd en zijn niet voor niets een slager met een ster. We komen sterk terug', zegt een positief ingestelde Arnold Daals tegenover dagblad De Gelderlander.

Lees ook
Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Brand bij Groenland Kip

Brand bij Groenland Kip

Afgelopen zondag, 11 juli 2021, brak er in de ochtend een grote brand uit bij kipleverancier Groenland Kip in Bodegraven. De schade is groot. Twee van de productiehallen aan de Beneluxweg werden volledig in as gelegd. De schade aan de rest van het pand is nog niet duidelijk.

Slagerij Meat Story zwaar getroffen door explosie

Slagerij Meat Story zwaar getroffen door explosie

Door de explosie die maandagnacht rond vier uur plaatsvond in de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther en de brand die daardoor ontstond, is ook slagerij Meat Story zwaar beschadigd geraakt. De twee winkels liggen naast elkaar, zo meldt Omroep Brabant.De slager is zelf te emotioneel om te reageren. Hij kan het allemaal niet bevatten wat hem en zijn...