Nijmegen legt beslag op Hilckmann

hilckmann vrachtwagen

De gemeente Nijmegen heeft beslag laten leggen op de bezittingen van slachthuis en vleeshandel Hilckmann.

De gemeente is boos op het slachthuis annex vleeshandel, die vorige week besloot het bijltje erbij neer te gooien. De gemeente sloot vorig jaar een deal, zo meldt dagblad De Gelderlander, over de verhuizing van Hilckmann vanuit Nijmegen naar het nabijgelegen Haps. Daardoor zou de werkgelegenheid in de regio behouden blijven en Nijmegen huizen kunnen bouwen op het vrijgekomen terrein.

Bedrag veiligstellen

Daartoe beloofde de gemeente een bijdrage van €27 miljoen in de verhuiskosten. Daarvan zou inmiddels €21 miljoen zijn overgemaakt. Nijmegen heeft beslag laten leggen omdat gekeken wordt of het overgemaakte bedrag kan worden veiliggesteld. Pogingen van de gemeente om te overleggen met Hilckmann liepen afgelopen week op niets uit. De gemeente zegt ook nooit op de hoogte te zijn gesteld van de problemen van Hilckmann in China.

Werknemers eerste prioriteit

Volgens de woordvoerder van het vleesbedrijf ligt het allemaal genuanceerder en ligt de eerste prioriteit bij het verlies van werk voor 250 mensen, waarvan 107 vast in dienst zijn. Ook verliezen ruim honderd uitzendkrachten hun baan. ‘Het is onze eerste zorg dit allemaal in goede banen te leiden. Overigens is de gemeente woensdag netjes ingelicht over het genomen besluit. Half vijf ‘s middags had de wethouder hier een afspraak’, zo wordt de woordvoerder geciteerd in de krant.

Lees ook
Koning in gesprek met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen

Koning in gesprek met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen

Tijdens een werkbezoek van Koning Willem Alexander aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sprak hij met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen. “Heel goed dat Koning Willem Alexander zich uit de eerste hand laat informeren over de manier waarop overheid en bedrijfsleven het dierenwelzijn in Nederlandse slachterijen borgen.”

Verscherpt toezicht slachterij Gosschalk stopt

Verscherpt toezicht slachterij Gosschalk stopt

Gosschalk in Epe voldoet weer aan de voorwaarden van regulier toezicht. Gisteren hief de NVWA het verscherpte toezicht op de roodvlees-slachterij op.

Vergunning slachterij IJsselstein vernietigd

Vergunning slachterij IJsselstein vernietigd

De rechtbank Midden-Nederland heeft de vergunningen van zeventien veehouderijen en een slachterij in de provincie Utrecht vernietigd. Het gaat om eerder genomen stikstofbesluiten van de provincie.