Nieuwe zaak Van der Vlis Vleesspecialist in Ermelo officieel geopend

Vlis-Slagerij-Ermelo

Ruim vijf maanden nadat het in gebruik werd genomen, is het nieuwe pand van Richard van der Vlis Vleesspecialist aan de Fokko Kortlanglaan 180 in Ermelo officieel in gebruik genomen. Dat meldt de lokale website Ermelo van Nu.

Voor de officiële opening had Van der Vlis Vleesspecialist familie, vrienden en andere belangstellenden uitgenodigd. Het nieuwe onderkomen heeft een oppervlakte van meer dan 900 vierkante meter en is in samenspraak met architect Dirk Jan Veen goed ingepast in de voormalige agrarische omgeving. Het bedrijfspand ligt naast een weiland. 'Hoe mooi is het als straks onze koeien weer naast ons bedrijf lopen en de klanten kunnen zien waar hun vlees vandaan komt?', tekende de verslaggever van de lokale website op uit de mond van Richard van der Vlis.

Overgrootvader

Huidige eigenaar Richard van der Vlis is niet de eerste generatie Van der Vlis die actief is in de slagersbranche, vertelt Ermelo van Nu. Richards overgrootvader Jan van der Vlis, afkomstig uit Vlaardingen, nam bijna een eeuw geleden, in 1922, een slagerij over in Harderwijk. Na zijn vroege overlijden - hij mocht slechts 55 jaar worden - in december 1932, zette zijn weduwe de slagerij voort. Zoon Jan, Richards opa, opende in juni 1935 zijn Vleeschhouwerij en Spekslagerij aan de Telgterweg 21 in Ermelo. Die zaak, die enkele keren werd verbouwd en uitgebreid, werd in 1976 overgedaan aan zijn zoons Jan en Teus, respectievelijk de vader en oom van de huidige eigenaar. Teus vertrok een jaar later naar Canada en zijn broer Jan ging verder in het vak, daarbij terzijde gestaan door zijn echtgenote Gerry stond vaak in de zaak.

Horeca, barbecue en catering

Rond de eeuwwisseling, toen de slagerij werd gesloten, startte Richard met zijn vrouw Lunette een slagerij in Stadsweiden in Harderwijk. De zaak draaide goed en leverde meer en meer aan de horeca. Dat leidde ertoe dat de winkelactiviteiten werden beëindigd en de onderneming zich volledig focuste op levering aan horecazaken. Nadat Van der Vlis Vleesspecialist activiteiten ontplooide op het gebied van barbecue en catering, en ook die activiteiten groeiden, moest het echtpaar op zoek naar een nieuw pand. Dat werd eind april 2018 betrokken en is nu officieel geopend.

[intermezzo:1]
Lees ook
Dierenbescherming start campagne voor diervriendelijker vlees op de barbecue

Dierenbescherming start campagne voor diervriendelijker vlees op de barbecue

Met de start van het bbq-seizoen liet de Dierenbescherming onderzoek doen naar het bbq-eetpatroon van consumenten. Consumenten blijken dan meer vlees te eten dan normaal en letten bij de aankoop niet altijd op dierenwelzijn. Daarom start de Dierenbescherming een campagne.

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

Als specialist jou onderscheiden in ’t BBQ seizoen? Probeer nu de ALABAMA WHITE SAUCE in combinatie met MISSISSIPPI DARK SAUCE! Beiden te verkrijgen in een handige DEGENS knijpfles met 1000 ml. Proeven is gratis, dus bel of mail ons gerust!

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Wellicht draagt Slagerij Putman uit Arnhem over twee jaar het predicaat Hofleverancier. Eigenaar en vijfde generatie slager Pepijn Putman en zijn vrouw Laura hopen het.