Nieuwe zaak Van der Vlis Vleesspecialist in Ermelo officieel geopend

Vlis-Slagerij-Ermelo

Ruim vijf maanden nadat het in gebruik werd genomen, is het nieuwe pand van Richard van der Vlis Vleesspecialist aan de Fokko Kortlanglaan 180 in Ermelo officieel in gebruik genomen. Dat meldt de lokale website Ermelo van Nu.

Voor de officiële opening had Van der Vlis Vleesspecialist familie, vrienden en andere belangstellenden uitgenodigd. Het nieuwe onderkomen heeft een oppervlakte van meer dan 900 vierkante meter en is in samenspraak met architect Dirk Jan Veen goed ingepast in de voormalige agrarische omgeving. Het bedrijfspand ligt naast een weiland. 'Hoe mooi is het als straks onze koeien weer naast ons bedrijf lopen en de klanten kunnen zien waar hun vlees vandaan komt?', tekende de verslaggever van de lokale website op uit de mond van Richard van der Vlis.

Overgrootvader

Huidige eigenaar Richard van der Vlis is niet de eerste generatie Van der Vlis die actief is in de slagersbranche, vertelt Ermelo van Nu. Richards overgrootvader Jan van der Vlis, afkomstig uit Vlaardingen, nam bijna een eeuw geleden, in 1922, een slagerij over in Harderwijk. Na zijn vroege overlijden - hij mocht slechts 55 jaar worden - in december 1932, zette zijn weduwe de slagerij voort. Zoon Jan, Richards opa, opende in juni 1935 zijn Vleeschhouwerij en Spekslagerij aan de Telgterweg 21 in Ermelo. Die zaak, die enkele keren werd verbouwd en uitgebreid, werd in 1976 overgedaan aan zijn zoons Jan en Teus, respectievelijk de vader en oom van de huidige eigenaar. Teus vertrok een jaar later naar Canada en zijn broer Jan ging verder in het vak, daarbij terzijde gestaan door zijn echtgenote Gerry stond vaak in de zaak.

Horeca, barbecue en catering

Rond de eeuwwisseling, toen de slagerij werd gesloten, startte Richard met zijn vrouw Lunette een slagerij in Stadsweiden in Harderwijk. De zaak draaide goed en leverde meer en meer aan de horeca. Dat leidde ertoe dat de winkelactiviteiten werden beëindigd en de onderneming zich volledig focuste op levering aan horecazaken. Nadat Van der Vlis Vleesspecialist activiteiten ontplooide op het gebied van barbecue en catering, en ook die activiteiten groeiden, moest het echtpaar op zoek naar een nieuw pand. Dat werd eind april 2018 betrokken en is nu officieel geopend.

[intermezzo:1]

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

Nieuwe Digiwerkplaats West-Brabant helpt mkb digitaliseren

Nieuwe Digiwerkplaats West-Brabant helpt mkb digitaliseren

Het mkb is met ruim 17.500 bedrijven de motor achter de West-Brabantse economie. Deze bedrijven vinden het vaak lastig mee te komen met digitale ontwikkelingen. In de coronatijd is de impact daarvan nog duidelijker geworden. In de Digiwerkplaats mkb gaan studenten van de West-Brabantse onderwijsinstellingen Avans, Curio en BUas samen met ondernemers...

Organisatie blikt terug op BBB Maastricht 2022

Organisatie blikt terug op BBB Maastricht 2022

MECC Maastricht stond van 10 tot en met 12 oktober in het teken van BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals bezochten de 68e editie van deze vakbeurs. De organisatie blikt terug op een succesvolle beurs met veel bezoekers, exposanten, inspirerende sprekers en positieve reacties.