Nieuwe zaak Van der Vlis Vleesspecialist in Ermelo officieel geopend

Vlis-Slagerij-Ermelo

Ruim vijf maanden nadat het in gebruik werd genomen, is het nieuwe pand van Richard van der Vlis Vleesspecialist aan de Fokko Kortlanglaan 180 in Ermelo officieel in gebruik genomen. Dat meldt de lokale website Ermelo van Nu.

Voor de officiële opening had Van der Vlis Vleesspecialist familie, vrienden en andere belangstellenden uitgenodigd. Het nieuwe onderkomen heeft een oppervlakte van meer dan 900 vierkante meter en is in samenspraak met architect Dirk Jan Veen goed ingepast in de voormalige agrarische omgeving. Het bedrijfspand ligt naast een weiland. 'Hoe mooi is het als straks onze koeien weer naast ons bedrijf lopen en de klanten kunnen zien waar hun vlees vandaan komt?', tekende de verslaggever van de lokale website op uit de mond van Richard van der Vlis.

Overgrootvader

Huidige eigenaar Richard van der Vlis is niet de eerste generatie Van der Vlis die actief is in de slagersbranche, vertelt Ermelo van Nu. Richards overgrootvader Jan van der Vlis, afkomstig uit Vlaardingen, nam bijna een eeuw geleden, in 1922, een slagerij over in Harderwijk. Na zijn vroege overlijden - hij mocht slechts 55 jaar worden - in december 1932, zette zijn weduwe de slagerij voort. Zoon Jan, Richards opa, opende in juni 1935 zijn Vleeschhouwerij en Spekslagerij aan de Telgterweg 21 in Ermelo. Die zaak, die enkele keren werd verbouwd en uitgebreid, werd in 1976 overgedaan aan zijn zoons Jan en Teus, respectievelijk de vader en oom van de huidige eigenaar. Teus vertrok een jaar later naar Canada en zijn broer Jan ging verder in het vak, daarbij terzijde gestaan door zijn echtgenote Gerry stond vaak in de zaak.

Horeca, barbecue en catering

Rond de eeuwwisseling, toen de slagerij werd gesloten, startte Richard met zijn vrouw Lunette een slagerij in Stadsweiden in Harderwijk. De zaak draaide goed en leverde meer en meer aan de horeca. Dat leidde ertoe dat de winkelactiviteiten werden beëindigd en de onderneming zich volledig focuste op levering aan horecazaken. Nadat Van der Vlis Vleesspecialist activiteiten ontplooide op het gebied van barbecue en catering, en ook die activiteiten groeiden, moest het echtpaar op zoek naar een nieuw pand. Dat werd eind april 2018 betrokken en is nu officieel geopend.

[intermezzo:1]
Lees ook
Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs

Ilja Roelofs is in veel opzichten geen standaard slager. Zo is zijn zaak gevestigd op een industrieterrein en leverde hij jarenlang vooral aan horeca; de winkel was een ondergeschoven kindje. Maar die tijd is voorbij. Steeds meer klanten ontdekken de zaak, die vorig jaar een totale metamorfose onderging.