Nieuwe zaak Van der Vlis Vleesspecialist in Ermelo officieel geopend

Vlis-Slagerij-Ermelo

Ruim vijf maanden nadat het in gebruik werd genomen, is het nieuwe pand van Richard van der Vlis Vleesspecialist aan de Fokko Kortlanglaan 180 in Ermelo officieel in gebruik genomen. Dat meldt de lokale website Ermelo van Nu.

Voor de officiële opening had Van der Vlis Vleesspecialist familie, vrienden en andere belangstellenden uitgenodigd. Het nieuwe onderkomen heeft een oppervlakte van meer dan 900 vierkante meter en is in samenspraak met architect Dirk Jan Veen goed ingepast in de voormalige agrarische omgeving. Het bedrijfspand ligt naast een weiland. 'Hoe mooi is het als straks onze koeien weer naast ons bedrijf lopen en de klanten kunnen zien waar hun vlees vandaan komt?', tekende de verslaggever van de lokale website op uit de mond van Richard van der Vlis.

Overgrootvader

Huidige eigenaar Richard van der Vlis is niet de eerste generatie Van der Vlis die actief is in de slagersbranche, vertelt Ermelo van Nu. Richards overgrootvader Jan van der Vlis, afkomstig uit Vlaardingen, nam bijna een eeuw geleden, in 1922, een slagerij over in Harderwijk. Na zijn vroege overlijden - hij mocht slechts 55 jaar worden - in december 1932, zette zijn weduwe de slagerij voort. Zoon Jan, Richards opa, opende in juni 1935 zijn Vleeschhouwerij en Spekslagerij aan de Telgterweg 21 in Ermelo. Die zaak, die enkele keren werd verbouwd en uitgebreid, werd in 1976 overgedaan aan zijn zoons Jan en Teus, respectievelijk de vader en oom van de huidige eigenaar. Teus vertrok een jaar later naar Canada en zijn broer Jan ging verder in het vak, daarbij terzijde gestaan door zijn echtgenote Gerry stond vaak in de zaak.

Horeca, barbecue en catering

Rond de eeuwwisseling, toen de slagerij werd gesloten, startte Richard met zijn vrouw Lunette een slagerij in Stadsweiden in Harderwijk. De zaak draaide goed en leverde meer en meer aan de horeca. Dat leidde ertoe dat de winkelactiviteiten werden beëindigd en de onderneming zich volledig focuste op levering aan horecazaken. Nadat Van der Vlis Vleesspecialist activiteiten ontplooide op het gebied van barbecue en catering, en ook die activiteiten groeiden, moest het echtpaar op zoek naar een nieuw pand. Dat werd eind april 2018 betrokken en is nu officieel geopend.

[intermezzo:1]
Lees ook
Vijf aandachtspunten voor btw-aangifte

Vijf aandachtspunten voor btw-aangifte

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het vierde kwartaal van 2021 nadert. 31 januari is de deadline. Omdat deze aangifte anders is dan normaal zet de Belastingdienst vijf aandachtspunten voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal op een rij.

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari kondigde het kabinet enkele versoepelingen aan. Maar de horeca blijft voorlopig gesloten. Dit treft niet alleen de horecaondernemers, maar ook de leveranciers, zoals de horecaslagers. Zij dreigen in de knel te komen.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.