Nieuwe slagersketen op komst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buys wil met zijn bedrijf BedrijvenLease ondernemers uitkopen en hun zaken als één keten weer in de markt zetten, meldt De Telegraaf. Hij wil de hele operatie betalen uit de ontstane schaalvoordelen en de inleg van private aandeelhouders. ‘De afzwaaiende ondernemer krijgt een gedeelte van het bedrag op voorhand en over een aantal jaren wordt uit de kasstroom de rest van de overnamesom betaald. Daarom moeten de kosten van de bedrijfsvoering wel omlaag.’

Advies
Buys zoekt nieuwe type ondernemers. ‘Eentje die Limousin-biefstuk, de Black Angus, maar ook een Ierse primerib, kalfslever en procureurlapjes verkoopt. Daar hoort ook het geven van advies bij hoe je als leek dit mooie, duurdere vlees culinair verantwoord bereid.’

Meesterkoks zal worden gevraagd op te treden in de diverse vestigingen. Ton Pinxten (sterrenrestaurant Wolfslaar, Breda) zal bij Meat & Eat optreden als culinair adviseur. Zo wordt de slagerij een ontmoetingspunt, waar de consument advies en entertainment krijgt. Buys wil jaarlijks een aantal bedrijven overnemen, tot Meat & Eat 24 slagerijen, één vleesimportbedrijf en één slachthuis bezit.

Smullers
Buys verdiende zijn strepen onder andere met de ontwikkeling en opstart van de succesvolle snackbarformule Smullers op de NS-stations: Er zijn meer dan 100.000 mkb-bedrijven met een opvolgingsprobleem. De komende jaren zullen duizenden ondernemers stoppen met werken, hun pensioen is de eigen zaak. Maar er zijn te weinig kopers.

Bron: De Telegraaf

Lees ook
KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

In de media valt het woord ‘lockdown’ steeds vaker. Dit roept bij veel slagers vragen op. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de slagerijen open kunnen blijven, net als eerder dit jaar.‘Vanaf het begin doen wij er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in het naleven van de maatregelen,...

Veel slagers hebben te maken met ‘coronaverzuim’

Veel slagers hebben te maken met ‘coronaverzuim’

De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft onlangs een oproep gedaan om de poll over quarantaine en coronatesten in te vullen. Inmiddels hebben 166 slagers vragenlijst ingevuld. Hiervan heeft 79 procent medewerkers (gehad) die getest moeten worden of in quarantaine zijn geweest, zo blijkt uit de voorlopige resultaten.Bij 68 procent van de ondervraagden...

Buitelaar: 'Geef je personeel een sleutelrol'

Buitelaar: 'Geef je personeel een sleutelrol'

Succesvolle ondernemers denken vanuit de klant en zetten deze centraal. Cool blue is een bekend voorbeeld, maar ook in de slagerij en bakkerij zijn er succesverhalen te vinden. Zet je de klant centraal, dan speelt het (verkoop)team een sleutelrol. Betrek het team bij je plannen.Op dit moment werk ik voor Bakker Klink om de brutowinst (en de omzet) verder...