Pluimveeverwerker Remkes heeft een nieuwe productielocatie in Epe. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades. De productiecapaciteit is 26.000 ton per jaar.

Met nieuwe locatie speelt de pluimveeverwerker in op de groeiende vraag naar kippenvlees. Deze groei komt volgens Remkes voort uit twee consumententrends: consumenten zijn meer bezig met goede voeding, en de impact van voeding op het klimaat. “Kippenvlees scoort op beide vlakken goed, en dat zie je terug in de toegenomen vraag naar kip,” zegt oprichter en eigenaar Bart Remkes.

Nieuw vrieshuis

Naast de nieuwe kokerij is er een nieuw vrieshuis met ruimte voor 10.000 pallets, waar zowel eigen producten als die van derden worden ingevroren en opgeslagen. De nieuwe locaties zijn gebouwd volgens de hoogste normen van duurzaamheid, en zijn voorzien van de nieuwste technieken.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij de nieuwe locaties spelen kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol. Bart Remkes: “Kwaliteit is voor ons een absolute must. Bij onze nieuwe locatie hebben we dan ook veel geïnvesteerd in de nieuwste technieken, waarmee we in lijn kunnen garen, koelen, snijden, IQF invriezen of pasteuriseren en verpakken. Dit alles onder een high risk regime.” Wat duurzaamheid betreft is de nieuwe kokerij in Epe gebouwd onder BREEAM ‘Outstanding’ certificering. Dit is de hoogst haalbare norm binnen het internationale duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen met minimale milieu-impact. Met verschillende duurzame energietechnieken streeft Remkes ernaar om de CO2-uitstoot van de gebouwen maximaal te reduceren.  

Keten

Naast minimaliseren van de milieu-impact speelt dierenwelzijn en diergezondheid een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Remkes. In 2015 heeft pluimveeslachterij Remkes in samenwerking met de stichting Novi-pluim het duurzaamheidslabel NoviPlus opgericht. Novipluim is een landelijke vereniging van boeren die zich ten doel stelt om het verwaarden van moederdieren en hanen te optimaliseren.

Remkes The Poultry Family

Remkes the Poultry Family is een familiebedrijf, dat opgericht is in 1928. Het bedrijf bestaat uit verschillende productiebedrijven: Pluimveeslachterij Remkes, Remkes Poultry, Remkes Convenience, Remkes Food Products en Remkes Coldstore. Samen leveren deze bedrijven kipproducten, van vers vlees tot kant en klare producten. Remkes vervaardigt producten voor de industrie, foodservice en retailmarkten binnen Europa.  

 

Altijd op de hoogte blijven?