Nieuwe opzet Week van de Slager in april 2022

Festval van de Slager

De Week van de Slager krijgt in 2022 een nieuwe opzet. Onder de noemer Festival van de Slager komt er een online festivalterrein, waar bezoekers op allerlei manieren het vak kunnen beleven. Want het doel blijft hetzelfde: de promotie van het slagersvak. Naast online activiteiten komen er ook schoolbezoeken en inspiratiestages. De Week van de Slager vindt plaats van 4 tot en met 9 april.

Het is nog onbekend hoe de situatie rondom de coronapandemie er in april uitziet en welke maatregelen dan gelden. Daarom heeft de organisatie van de Week van de Slager ook dit jaar gekozen voor een online opzet. Festival van de Slager biedt bezoekers een afwisselend online programma, variërend van een podcast, een pubquiz en recepten tot livestreams, webinars en zelfs een escaperoom. Het doel is om met deze activitieiten jongeren op een interactieve manier het slagersvak te laten ontdekken en zo te enthousiasmeren voor het slagersvak.

Momenteel is de organisatie van de Week van de Slager bezig met de ontwikkeling van een sociale media-campagne om bezoekers naar het festivalterrein te lokken. Ook komt er materiaal dat de slager kan gebruiken.

Promotie slagersvak

Naast het online festival kunnen slagers ook zelf jongeren enthousiasmeren voor het vak. Allereerst kan dit met een gastles op school. Hiervoor heeft de organisatie een speciale toolkit ontwikkeld en is er op 10 maart een speciaal webinar met tips en tricks.

De tweede mogelijkheid is een inspiratiestage. Jongeren die voor de keuze van een vervolgopleiding staan kunnen via de Week van de slager een inspiratiestage lopen. Dit kan tijdens de Week van de Slager of daarna. Slagers kunnen zich hier binnenkort voor aanmelden.

En tot slot kunnen slagers ook zelf activiteiten organiseren. Hoewel nog niet bekend is welke coronamaatregelen dan gelden, zijn er genoeg manieren waarop slagers hun slagerij kunnen promoten. Denk bijvoorbeeld aan een livestream, een filmpje van het productieproces of een online vragenuurtje.

Week van de Slager

De Week van de Slager vindt plaats van 4 tot en met 9 april. De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. 

Lees ook
Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het kan door omstandigheden gebeuren dat je te laat op het werk komt. Kan het structureel te laat komen op het werk voor ontslag op staande voet zorgen?

Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Vleesmagazine 8 van 2021 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In deel 2 vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.