Nieuwe opzet Week van de Slager in april 2022

27 januari 2022 Redactie Vleesmagazine

De Week van de Slager krijgt in 2022 een nieuwe opzet. Onder de noemer Festival van de Slager komt er een online festivalterrein, waar bezoekers op allerlei manieren het vak kunnen beleven. Want het doel blijft hetzelfde: de promotie van het slagersvak. Naast online activiteiten komen er ook schoolbezoeken en inspiratiestages. De Week van de Slager vindt plaats van 4 tot en met 9 april.

Het is nog onbekend hoe de situatie rondom de coronapandemie er in april uitziet en welke maatregelen dan gelden. Daarom heeft de organisatie van de Week van de Slager ook dit jaar gekozen voor een online opzet. Festival van de Slager biedt bezoekers een afwisselend online programma, variërend van een podcast, een pubquiz en recepten tot livestreams, webinars en zelfs een escaperoom. Het doel is om met deze activitieiten jongeren op een interactieve manier het slagersvak te laten ontdekken en zo te enthousiasmeren voor het slagersvak.

Momenteel is de organisatie van de Week van de Slager bezig met de ontwikkeling van een sociale media-campagne om bezoekers naar het festivalterrein te lokken. Ook komt er materiaal dat de slager kan gebruiken.

Promotie slagersvak

Naast het online festival kunnen slagers ook zelf jongeren enthousiasmeren voor het vak. Allereerst kan dit met een gastles op school. Hiervoor heeft de organisatie een speciale toolkit ontwikkeld en is er op 10 maart een speciaal webinar met tips en tricks.

De tweede mogelijkheid is een inspiratiestage. Jongeren die voor de keuze van een vervolgopleiding staan kunnen via de Week van de slager een inspiratiestage lopen. Dit kan tijdens de Week van de Slager of daarna. Slagers kunnen zich hier binnenkort voor aanmelden.

En tot slot kunnen slagers ook zelf activiteiten organiseren. Hoewel nog niet bekend is welke coronamaatregelen dan gelden, zijn er genoeg manieren waarop slagers hun slagerij kunnen promoten. Denk bijvoorbeeld aan een livestream, een filmpje van het productieproces of een online vragenuurtje.

Week van de Slager

De Week van de Slager vindt plaats van 4 tot en met 9 april. De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. 

Altijd op de hoogte blijven?