Nieuwe opleiding voor foodondernemers bij SVO

logo_OAF

SVO lanceert een nieuwe opleiding voor ondernemers in food: de Ondernemersacademie Food. De opleiding is opgericht in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en start in september.

De opleiding is bestemt voor leerlingen die een bestaande slagerij willen overnemen of een nieuwe onderneming willen starten. ‘Wij, van de Ondernemersacademie Food, zijn op zoek naar mannen en vrouwen met lef, werkervaring en een hbo-denkniveau en mbo-handjes. Mensen die het mooie foodvak verder naar de top gaan brengen. De foodondernemers 2.0!’

Foodondernemer 2.0

‘Het slagersambacht blijft uiteraard heel belangrijk, maar er komt veel meer bij kijken. De nieuwe foodondernemer 2.0 is naast ambachtelijk vakspecialist, ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen, de foodbranche maar ook zij-instromers zijn welkom.’

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden, plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.

Op 1 september start de academie met 15-20 deelnemers.

Dossiers
Lees ook
KNS spreekt zich uit tegen vleesbelasting

KNS spreekt zich uit tegen vleesbelasting

Het kabinet onderzoekt momenteel een vleesbelasting. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is tegen een dergelijke belasting. “Vleesbelasting gaat verduurzaming tegen, treft vooral consumenten en draagt niet bij aan de volksgezondheid.”

Workshop hybride producten

Workshop hybride producten

Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.

KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen

KNS start onderzoek naar houdbaarheid soepen

Erwtensoep, goulashsoep, ossenstaartsoep... Soepen zijn een belangrijk product voor veel slagers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is een onderzoek gestart naar de houdbaarheid van na-gepasteuriseerde soepen en geeft op de website een update.