Nieuwe opleiding voor foodondernemers bij SVO

logo_OAF

SVO lanceert een nieuwe opleiding voor ondernemers in food: de Ondernemersacademie Food. De opleiding is opgericht in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en start in september.

De opleiding is bestemt voor leerlingen die een bestaande slagerij willen overnemen of een nieuwe onderneming willen starten. ‘Wij, van de Ondernemersacademie Food, zijn op zoek naar mannen en vrouwen met lef, werkervaring en een hbo-denkniveau en mbo-handjes. Mensen die het mooie foodvak verder naar de top gaan brengen. De foodondernemers 2.0!’

Foodondernemer 2.0

‘Het slagersambacht blijft uiteraard heel belangrijk, maar er komt veel meer bij kijken. De nieuwe foodondernemer 2.0 is naast ambachtelijk vakspecialist, ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen, de foodbranche maar ook zij-instromers zijn welkom.’

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden, plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.

Op 1 september start de academie met 15-20 deelnemers.

Dossiers
Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.