Nieuwe module voedselveiligheid op Slagerspassie.nl

Hygienisch-werken-op-slagerspassie

In de slagerij moet je volgens de wet voldoen aan een aantal eisen om consumenten van veilig voedsel te voorzien. Hygiënisch werken is de grondslag voor voedselveiligheid. Vanaf maandag 12 augustus is op Slagerspassie de module ‘Hygiënisch werken’ beschikbaar. Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de slagersbranche online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk.

Na het doorlopen van de module hygiënisch werken maak je een online toets waarmee de kennis wordt getoetst. Bij voldoende resultaat behaal je een certificaat als bewijs van de opgedane kennis op het gebied van hygiëne.

Inhoud module

In ‘Hygiënisch werken’ komen alle processen in en rond de slagerij terug: inkoop & ontvangst, opslag, productie en presentatie & verkoop. Ook behandelen de magazines onderwerpen over bijvoorbeeld de bouw en inrichting van een slagerij, persoonlijke hygiëne en wordt dieper in gegaan op de verschillende gevaren. De leerstof is opgedeeld in 10 verschillende magazines zodat een deelnemer de stof stapsgewijs doorloopt. Als na het doorlopen van alle magazines de toets is behaald, is er voldoende kennis om voedselveilig te werken. Deze online module is bedoeld voor álle medewerkers van de slagerij en het ambachtelijke vleesproductiebedrijf.

Over Slagerspassie

Slagerspassie biedt kennis en inspiratie over allerlei onderwerpen voor zowel ondernemers als medewerkers. Slagerspassie.nl is er voor iedereen in de slagersbranche. Slagerspassie is te gebruiken op computer, laptop, tablet én met de gratis app, te downloaden in de Playstore of Appstore. Nieuw is de module ‘hygiënisch werken’. Je vindt dit nieuwe onderdeel onder het icoon van het ‘afstudeerhoedje’.

Slagerspassie is een initiatief van de stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) waarin de Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen, zijn verenigd in het bestuur. De financiering van dit project wordt gedaan door Stichting VOS.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Op 1 maart keurt de vakjury alle inzendingen. Welke slager volgt slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, op?

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.

De tien finalisten van Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend

De tien finalisten van Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend

De finalisten van de Grote Grillworsttest 2023 zijn bekend. Zowel bekende en nieuwe ambachtelijke slagers staan in de top tien. 15 februari weten we welke slager deze jaarlijkse KNS-vakwedstrijd wint.