Nieuwe module voedselveiligheid op Slagerspassie.nl

Hygienisch-werken-op-slagerspassie

In de slagerij moet je volgens de wet voldoen aan een aantal eisen om consumenten van veilig voedsel te voorzien. Hygiënisch werken is de grondslag voor voedselveiligheid. Vanaf maandag 12 augustus is op Slagerspassie de module ‘Hygiënisch werken’ beschikbaar. Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de slagersbranche online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk.

Na het doorlopen van de module hygiënisch werken maak je een online toets waarmee de kennis wordt getoetst. Bij voldoende resultaat behaal je een certificaat als bewijs van de opgedane kennis op het gebied van hygiëne.

Inhoud module

In ‘Hygiënisch werken’ komen alle processen in en rond de slagerij terug: inkoop & ontvangst, opslag, productie en presentatie & verkoop. Ook behandelen de magazines onderwerpen over bijvoorbeeld de bouw en inrichting van een slagerij, persoonlijke hygiëne en wordt dieper in gegaan op de verschillende gevaren. De leerstof is opgedeeld in 10 verschillende magazines zodat een deelnemer de stof stapsgewijs doorloopt. Als na het doorlopen van alle magazines de toets is behaald, is er voldoende kennis om voedselveilig te werken. Deze online module is bedoeld voor álle medewerkers van de slagerij en het ambachtelijke vleesproductiebedrijf.

Over Slagerspassie

Slagerspassie biedt kennis en inspiratie over allerlei onderwerpen voor zowel ondernemers als medewerkers. Slagerspassie.nl is er voor iedereen in de slagersbranche. Slagerspassie is te gebruiken op computer, laptop, tablet én met de gratis app, te downloaden in de Playstore of Appstore. Nieuw is de module ‘hygiënisch werken’. Je vindt dit nieuwe onderdeel onder het icoon van het ‘afstudeerhoedje’.

Slagerspassie is een initiatief van de stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) waarin de Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen, zijn verenigd in het bestuur. De financiering van dit project wordt gedaan door Stichting VOS.

Lees ook
KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Grillworsttest. De keuring van deze vakwedstrijd voor leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt plaats op 12 januari 2022.

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.