Nieuwe legger tegen verkleuring

attachment-001_food-image-VLS3292I01

DOETINCHEM - Het Britse bedrijf Sirane heeft leggers ontwikkeld die het verkleuren van vlees tegengaan. Ook blijft het vlees sappig in de verpakking, aldus het bedrijf.

DOETINCHEM - Het Britse bedrijf Sirane heeft leggers ontwikkeld die het verkleuren van vlees tegengaan. Ook blijft het vlees sappig in de verpakking, aldus het bedrijf.


Normale leggers absorberen het bloed zodat het product aantrekkelijker wordt voor consumenten. Dezelfde leggers zorgen er echter ook voor dat het vlees aan de onderzijde verkleurt.


Met Dri-Fresh Resolve beweert Sirane een legger in handen te hebben die het bloed opneemt zonder dat het vlees verkleurt. Immers, doordat de legger ademt, wordt de onderzijde van het vlees blootgesteld aan de lucht in de verpakking.


De leggers zijn verkrijgbaar in drie absorptieniveau's (800, 1700 en 3000 cc/m2).

Lees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.