Nieuwe etiketteringsregels online

attachment-001_food-image-1552373

De nieuwe etiketteringsregels, die vanaf 13 december verplicht worden voor alle ondernemers en ondernemingen in de foodsector, dus ook voor slagers en slachterijen, staan online. Alle overzichtelijk op een rijtje.

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft zich ingespannen om in deze voor haar doelgroep alvast alles van A tot Z inzichtelijk te maken.

De nieuwe, aangescherpte regels zijn ingesteld vanuit 'Brussel' en dienen ertoe de consument nog beter en completer te informeren over de voedingswaarden van het gekochte product. De nieuwe wet vraagt van slagers en slachters veel inspanningen. Vanuit het bedrijfsleven komen steeds meer (digitale) producten die ondernemers helpen bij het omzetten en uitbreiden van de etiketinformatie.

De nieuwe regels zijn hier te vinden.

Lees ook
Gebruik kooien in veehouderij wordt beëindigd

Gebruik kooien in veehouderij wordt beëindigd

De Europese Commissie is akkoord met het voorstel van het Europees Parlement om het gebruik van kooien in de veehouderij te verbieden. In 2023 worden wetsvoorstellen om kooien uit te faseren onderdeel van een herziening van de dierenwelzijnsregels.

Grote Europese meerderheid voor einde kooitijdperk

Grote Europese meerderheid voor einde kooitijdperk

Voor 2027 is het gebruik van kooien in de veehouderij verleden tijd. Althans, daar dringt het Europees Parlement op aan bij de Europese Commissie, als reactie op het Europees burgerinitiatief "Stop de kooien – End the Cage Age”, waarin 1,4 miljoen Europeanen deze oproep onderschreven.

Foodwatch lanceert campagnepetitie tegen het kooien van landbouwdieren

Foodwatch lanceert campagnepetitie tegen het kooien van landbouwdieren

Consumentenorganisatie en voedselwaakhond foodwatch roept de Europese Commissie op een einde te maken aan het kooien van alle landbouwdieren in Europa en ervoor te zorgen dat het EU-handelsbeleid dit verbod ondersteunt.