Nieuwe cursussen HAS Bedrijfsopleidingen Food

Workshop-Zout-en-wuikerverlaging_shutterstock_403472980_klein

HAS Bedrijfsopleidingen Food heeft nieuwe cursussen op het programma staan, die zeer interessant zijn voor de vleessector. Het gaat om cursussen levensmiddelenchemie, een kennismaking met de voedingsmiddelentechnologie en een workshop over zout- en suikerverlaging.

De cursus Levensmiddelenchemie gaat 17 november 2020 van start. Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? In deze cursus maken deelnemers kennis met biomoleculen en organische verbindingen en leren zij de beginselen van de organische chemie. Ook komt de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen aan bod. De cursus bestaat uit zeven cursusavonden. Kijk hier voor meer informatie.

Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

De cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie wordt vanaf 8 februari 2021 gehouden. Deze training is heel geschikt voor mensen die een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector hebben. Het ontbreekt hen niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. In deze cursus wordt onder andere kennis gemaakt met de houdbaarheid van voedingsmiddelen, de samenstelling van voedingsmiddelen en de gevolgen van langdurige opslag van levensmiddelen. De training bestaat uit negen bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie.

Workshop Zout- en Suikerverlaging

De workshop Zout- en Suikerverlaging vindt op 4 maart 2021 plaats. De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgen belangstellenden theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. Aan bod komen onder meer de functies van zout en suiker, gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product en vervangers van zout en suiker aan bod. Kijk hier voor meer informatie.

 
Lees ook
Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Hoe zou het zijn als winst iets is waar je als ondernemer invloed op hebt en wat je als ondernemer kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had? Deze vraag vormt de basis voor het boek ‘Winstgevende plannen’ van Femke Hogema.

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

Met ingang van 1 januari 2018 is het huwelijksgoederenregime ingrijpend veranderd. Indien u vóór 1 januari 2018 in het huwelijksbootje bent gestapt, geldt de algehele wettelijke gemeenschap van goederen. Zo valt bij ondernemers ook de eigen zaak na het huwelijk in de gemeenschap.

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.