Nieuwe cursussen HAS Bedrijfsopleidingen Food

Workshop-Zout-en-wuikerverlaging_shutterstock_403472980_klein

HAS Bedrijfsopleidingen Food heeft nieuwe cursussen op het programma staan, die zeer interessant zijn voor de vleessector. Het gaat om cursussen levensmiddelenchemie, een kennismaking met de voedingsmiddelentechnologie en een workshop over zout- en suikerverlaging.

De cursus Levensmiddelenchemie gaat 17 november 2020 van start. Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? In deze cursus maken deelnemers kennis met biomoleculen en organische verbindingen en leren zij de beginselen van de organische chemie. Ook komt de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen aan bod. De cursus bestaat uit zeven cursusavonden. Kijk hier voor meer informatie.

Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

De cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie wordt vanaf 8 februari 2021 gehouden. Deze training is heel geschikt voor mensen die een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector hebben. Het ontbreekt hen niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. In deze cursus wordt onder andere kennis gemaakt met de houdbaarheid van voedingsmiddelen, de samenstelling van voedingsmiddelen en de gevolgen van langdurige opslag van levensmiddelen. De training bestaat uit negen bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie.

Workshop Zout- en Suikerverlaging

De workshop Zout- en Suikerverlaging vindt op 4 maart 2021 plaats. De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgen belangstellenden theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. Aan bod komen onder meer de functies van zout en suiker, gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product en vervangers van zout en suiker aan bod. Kijk hier voor meer informatie.

 
Lees ook
Food Technology voor de vleesbranche

Food Technology voor de vleesbranche

Volgende week is het zover. Dan start op 13 en 14 april de eerste editie van Food Technology. Op dit kennis- en netwerkevent komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Welke programmaonderdelen zijn interessant voor de vleesbranche?

Workshop hybride producten

Workshop hybride producten

Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.

F*ck de prijs, leve de service

F*ck de prijs, leve de service

Met F*ck de prijs, leve de service wil auteur Paul Moers laten zien dat bedrijven het niveau van hun service vaak overschatten en niet in de gaten hebben waar ze tekortschieten. Excellente service biedt veel meer kansen dan bedrijven nu zien en klanten zitten daar echt op te wachten.