Nieuwe cursussen HAS Bedrijfsopleidingen Food

Workshop-Zout-en-wuikerverlaging_shutterstock_403472980_klein

HAS Bedrijfsopleidingen Food heeft nieuwe cursussen op het programma staan, die zeer interessant zijn voor de vleessector. Het gaat om cursussen levensmiddelenchemie, een kennismaking met de voedingsmiddelentechnologie en een workshop over zout- en suikerverlaging.

De cursus Levensmiddelenchemie gaat 17 november 2020 van start. Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? In deze cursus maken deelnemers kennis met biomoleculen en organische verbindingen en leren zij de beginselen van de organische chemie. Ook komt de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen aan bod. De cursus bestaat uit zeven cursusavonden. Kijk hier voor meer informatie.

Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

De cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie wordt vanaf 8 februari 2021 gehouden. Deze training is heel geschikt voor mensen die een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector hebben. Het ontbreekt hen niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. In deze cursus wordt onder andere kennis gemaakt met de houdbaarheid van voedingsmiddelen, de samenstelling van voedingsmiddelen en de gevolgen van langdurige opslag van levensmiddelen. De training bestaat uit negen bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie.

Workshop Zout- en Suikerverlaging

De workshop Zout- en Suikerverlaging vindt op 4 maart 2021 plaats. De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgen belangstellenden theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. Aan bod komen onder meer de functies van zout en suiker, gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product en vervangers van zout en suiker aan bod. Kijk hier voor meer informatie.

 
Lees ook
Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.

Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen

Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen

De komende dagen wordt het warm in Nederland. Vandaag en morgen verwachtten meteorologen tropische temperaturen en geldt het Nationaal Hitteplan. Hoe ga je om met de hitte in de slagerij?

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Er zijn mensen die in het voorjaar de kriebels krijgen om het huis eens flink schoon te maken. In zekere zin wordt er met de Voorjaarsnota van 2022 ook flink de bezem door de fiscale wetgeving gehaald. Wat gaat er veranderen?