Nieuw-Zeelandse vleesverwerkers fuseren

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

DUNEDIN – PPCS, de grootste vleesverwerker in Nieuw-Zeeland, gaat fuseren met de nummer 3 van het land, de Alliance Group.

DUNEDIN – PPCS, de grootste vleesverwerker in Nieuw-Zeeland, gaat fuseren met de nummer 3 van het land, de Alliance Group.


Beide bedrijven gaan eerst vergaand samenwerken, maar op termijn willen ze één bedrijf worden. Dan ontstaat een concern met een omzet van 1,72 miljard euro. Het wordt tevens de grootste vleesexporteur van Nieuw-Zeeland, meldt het Agrarisch Dagblad.


Volgens analisten moeten PPCS en Alliance noodgedwongen de krachten bundelen, omdat de sector een moeilijke periode doormaakt. De hoge dollarkoersen in het land drukken de prijzen voor de veehouders fors. Directeur Keith Cooper van PPCS erkent dit ook.


PriceWaterhouseCoopers is ingehuurd om te onderzoeken hoe beide bedrijven het beste kunnen fuseren. Eerder hebben Alliance en PPCS lange tijd de boot afgehouden om samen te gaan. Volgens Nieuw-Zeelandse media zouden aandeelhouders de stappen voor een fusie nu hebben afgedwongen.


Lees ook:

Affco lijdt onder prijsdruk lamsvlees (31 mei 2007)


Zweeds/Finse vleesfusie nadert afronding (15 december 2006)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Nieuw-Zeeland

Altijd op de hoogte blijven?