Nieuw vleesconcept van Frievar

13 augustus 2012 Edwin Rensen

ECHTERNERBRUG - Frievar, een groep samenwerkende varkenshouders in het noorden van het land, zet met Frievar4Quality een eigen kwaliteitsconcept in de markt.

ECHTERNERBRUG - Frievar, een groep samenwerkende varkenshouders in het noorden van het land, zet met Frievar4Quality een eigen kwaliteitsconcept in de markt.

Het vlees van de varkens moet zich qua smaak onderscheiden door het specifieke voer dat de dieren krijgen, meldt Agd.dinsdag. Deelnemende varkenshouders besteden veel aandacht aan de gezondheid en welzijn van de dieren en passen vrijwel geen antibiotica toe. Antibiotica worden alleen in individuele gevallen op advies van de dierenarts toegepast. De behandelde dieren worden apart grootgebracht. 

Frievar is opgezet door de varkenshouders Mark van Sambeek en John Lorist. De organisatie produceert op jaarbasis zo’n 40.000 Frievar4Quality- varkens en zo’n 20.000 Frievar4QBest-varkens. Tot nu toe worden de varkens via Vion afgezet. Er wordt nog gezocht naar een partner die het vlees van de Frievar4Quality-varkens meer onderscheidend in de markt wil zetten.

Altijd op de hoogte blijven?