Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

De lokalist_vlees vis en brood

Er is een nieuw platform voor lokale producten. De Lokalist biedt verse producten van ruim honderd boeren en ambachtslieden, zoals bakkers, slagers en visboeren. De consument kan de producten online bestellen en krijgen deze de volgende dag vers thuisbezorgd.

“Ook wij signaleerden de gestage trend van behoefte aan lokaler en gezonder eten", vertelt Paul van Straaten, die het platform amen met Richard Nederlof oprichtte. "We namen kennis van projecten om de ketens korter te maken, gestimuleerd door de Nederlandse en Europese overheid. We hebben toen besloten om onze logistieke kennis te koppelen aan onze passie voor goed en lekker eten. Nadat we ons goed lopende post- en pakkettenbedrijf met ruim duizend medewerkers hadden verkocht, hebben we de tijd genomen om De Lokalist te ontwikkelen. Na een paar maanden testdraaien kunnen we vanaf nu de Nederlandse consument koppelen aan al die sympathieke boeren en ambachtslieden die zich tot nu toe hebben aangesloten."

In het assortiment zitten onder andere brood, vis, vlees, groente, fruit en zuivel. Duurzaamheid staat centraal bij het platform. De bestelde producten worden dagvers opgehaald bij de winkeliers en producenten. Omdat de producten pas worden geproduceerd na de bestelling gaat dit volgens De Lokalist voedselverspilling tegen en wordt de CO2 verminderd.

Alle producten worden bezorgt in de papieren Recycle-tas. Consumenten kunnen deze tas gevuld met lege glazen flessen, lege batterijen en lege statiegeldflessen mee teruggeven aan De Lokalist chauffeur. De Lokalist zorgt vervolgens voor de recycling en teruggave van het statiegeld.

Dossiers
Lees ook
‘Consument wil precies weten waar vlees vandaan komt’

‘Consument wil precies weten waar vlees vandaan komt’

Vleesbedrijf De Vries in Feanwâlden bestaat uit twee delen. “Enerzijds zijn we een horecagroothandel, momenteel met name richting de Oosterse horeca. Anderzijds zijn we producent van ambachtelijk gerookte spekartikelen.”

Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.