Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd

28 april 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Pixabay

In het Waalse Fernelmont, vlakbij Namen, is op 26 april het nieuwe label Pré de chez nous gelanceerd. Een nieuw Belgisch label voor lokaal en duurzaam rundvlees. De Belgische ambachtelijke slagers gaan de producten met dit label verkopen. Dat meldt Vilt.

Het nieuwe label is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende spelers in de vleesindustrie. Dit zijn meester-grossier Bernard Gotta, vleesversnijder Viande de Liège, veehandelaar Sobemax en veevoederproducent Dumoulin, een merk van Arvesta.

De runderen met dit label krijgen plantaardige voeding met een hoog omega-3 gehalte uit geëxtrudeerd lijnzaad, wat de methaanuitstoot tijdens de spijsvertering tot 30 procent vermindert. Veehouders ontvangen een hogere prijs voor het vlees. Ook is er extra aandacht voor het dierenwelzijn. De runderen krijgen bijvoorbeeld meer ruimte, licht en ventilatie. En tot slot zorgt de korte keten voor minder CO2-uitstoot tijdens het transport.

Bron: Vilt

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?