Nicolette van Dam promoot vleeswaren

13 augustus 2012 Peter de Weerd

NIEUW VENNEP - Nicolette van Dam liet samen met basisschoolkinderen zien dat vleeswaren meer is dan een plakje op de boterham.

NIEUW VENNEP - Nicolette van Dam liet samen met basisschoolkinderen zien dat vleeswaren meer is dan een plakje op de boterham.

De presentatrice, ambassadeur van de Week van de Vleeswaren, liet tijdens een proeverij in Nieuw Vennep kinderen hun favoriete lunchrecepten met vleeswaren kiezen. De kinderjury gaf de hoogste score aan de croissant met smeerworst en appeltjes, op de voet gevolgd door de dubbelbelegde pizzatosti met salami.

Receptenboek
Deze recepten worden samen met de andere kinderfavorieten opgenomen in een receptenboekje, dat in de Week van de Vleeswaren op 26 september aan de kinderen wordt aangeboden. Het boekje wordt daarnaast via prijsvragen en acties tijdens de Week van de Vleeswaren voor het publiek beschikbaar. Alle recepten zijn dan tevens te vinden op de website.

Tweede editie
Onder het motto ‘een wereld aan variatie’ start dit jaar op zaterdag 24 september de tweede editie van de Week van de Vleeswaren. Met de lunch als centraal eetmoment presenteert de sector nieuwe recepten voor jong en oud.

Slagerij
Nicolette van Dam: ‘In onze slagerij (Slagerij van Dam in Amsterdam) ben ik opgegroeid met talloze soorten heerlijke vleeswaren. Vleeswaren bevatten belangrijke bouwstoffen die goed zijn voor opgroeiende kinderen. Daarom zijn we vandaag samen met kinderen aan de slag gegaan om de lekkerste lunchrecepten met vleeswaren uit te kiezen. Zo kan ieder kind tussen de middag genieten van een lekkere en voedzame lunch.’

 

Lees meer over de Week van de Vleeswaren in augustusnummer van Vleesmagazine
 

Altijd op de hoogte blijven?