Nice to Meat wint North America’s Best Steak

14 november 2023 Marieke Pols Nice to Meat
Opnieuw internationale erkenning voor Nice to Meat. De Nederlandse (horeca)slagerij en vleesimporteur sleepte al elf medailles in de wacht bij de internationale World Steak Challenge 2023 en heeft nu ook een overall prijs te pakken. De Creekstone Farms Ribeye Wet Aged Steak won North America’s Best Steak.

De World Steak Challenge startte in 2015 om producenten van steaks wereldwijd een platform te bieden. De uitgereikte medailles staan bekend als internationaal erkende kwaliteitslabels voor steaks. Een internationale jury van vleesexperts proeft de ingezonden steaks blind. De beoordeling betreft zowel het rauwe als bereide vlees op criteria zoals uiterlijk, aroma, marmering en smaak. Voor de editie van 2023 reikte de jury in totaal 346 medailles uit.

Deelname Nice to Meat

Na een deelname aan de eerste editie deed Nice to Meat dit jaar weer mee. “We waren benieuwd wat anderen van ons vlees zouden vinden”, vertelde directeur Mikel Pouw onlangs aan Vleesmagazine. “Bij deze wedstrijd geeft een onafhankelijke jury van tachtig chefs en mensen uit het vleesvak een oordeel. Daarom hebben we elf van onze producten van het Gold Label ingezonden.” Dit leverde Nice to Meat na de juring op 13 september in Amsterdam 11 medailles op, waaronder 8 gouden. Onder andere Gunma Wagyu A4, een steak van de Amerikaanse producent Creekstone en de Zwitserse LUMA-beef kregen een gouden bekroning.

North America’s Best Steak

Bovendien maakten ze kans op de overall prijzen. Voorafgaand aan de wedstrijd liet Pouwel weten positief te zijn over de kansen. Dat gevoel bleek te kloppen. Op 13 november maakte de jury de overall winnaars bekend. De Creekstone Farms Ribeye Wet Aged Steak van Nice to Meat won North America’s Best Steak. “De allerbeste, dat is nogal wat”, reageert Pouw op de winst. “Het is voor ons een enorme eer om te horen dat wij het bedrijf zijn dat een van de mooiste vleesselecties ter wereld in huis heeft.”

In Vleesmagazine 7 staat een interview met Mike Pouw van Nice to Meat over onder andere de deelname aan de wedstrijd, over Nice to Meat en alle ontwikkelingen. Dit artikel is ook online te lezen.

Naar het artikel

Winnaars van World Steak Challenge

Hieronder een totaal overzicht van alle overall winnaars.

 • World’s Best Steak, Oceanian’s Best Steak & Best Sirloin
  Jack's Creek Australian Cross Breed Wagyu Sirloin
 • Asia’s Best Steak & World’s Best Wagyu Steak
  Ito Wagyu A5+ Japanese Sirloin – Itoham Yonekyu Holdings
 • Europe’s Best Steak & World’s Best Fillet Steak
  Norland Heifer German Fillet – Danish Crown
 • World’s Best Ribeye Steak
  55-day aged Ribeye from New Zealand – Alliance Group
 • North America’s Best Steak
  Creekstone Farms Ribeye Wet Aged Steak – Nice to Meat
 • South America Best Steak
  Argentina Signature Ribeye Steak – Azul Natural Beef

Creekstone Farms

Creekstone Farms Ribeye Wet Aged Steak De Creekstone Farms Ribeye Wet Aged Steak is een ribeye van maïsgevoerde Black Angus-runderen. “Het vlees heeft een vleugje zoetigheid en een licht vettig gevoel. Het is extreem mals vanwege goede marmering”, aldus de jury over deze steak van Creekstone Farms.
Pouw doet al bijna twintig jaar zaken met deze Amerikaanse producent en is de Europese vertegenwoordiger van dat bedrijf. Creekstone houdt zijn runderen op meerdere ranches in het Amerikaanse midwesten, waar het vee vrij de ruimte heeft om rond te lopen en te grazen. Het voer van de dieren bestaat aanvankelijk vooral uit hooi maar later steeds meer uit maïs. Mede daaraan dankt het vlees zijn rijke smaak en zijn structuur. De volbloed Black Angus-runderen worden niet met andere soorten gekruist om de goede eigenschappen van het vlees optimaal te houden. Door de dieren op de best mogelijke manier te fokken, te voeren en te behandelen, weet Creekstone Farms een zeldzaam kwaliteitsniveau te halen en te handhaven. 

Altijd op de hoogte blijven?