Nice to Meat uitgeroepen tot Best Managed Company 2015

4 december 2015 Vleesmagazine

Horecaslager Nice to Meat uit Almere is een van de best geleide ondernemingen van het Nederlandse midden- en grootbedrijf volgens Deloitte en ING. Deze kwalificatie is de kroon op het Best Managed Companies programma 2015 van ING, Deloitte, Erasmus Centre for Entrepre¬neur¬ship en Rotterdam School of Management.

Door deze partijen zijn tientallen bedrijven grondig geanalyseerd op strategie, bedrijfsvoering, flexibiliteit, mate van innovatie en financiële resultaten. De onderscheiding valt Nice to Meat mede ten deel vanwege haar innovatieve en inspirerende rol binnen de horeca, waarmee deze vleesproducent de branche voortdurend positieve impulsen geeft.

Flexibiliteit in de genen

Deloitte organiseert het Best Managed Companies programma voor het achtste achtereenvolgende jaar, nu tweemaal samen met ING. Nice to Meat neemt voor de eerste keer deel en valt direct in de prijzen. Directeur Mikel Pouw is blij verrast met de BMC kwalificatie: ‘Ons bedrijf is continue in beweging voor een veeleisende klantenkring, die 24/7 met iets nieuws bediend wil worden op het hoogste kwaliteitsniveau. Flexibiliteit zit Nice to Meat dan ook in de genen. Er zijn continue nieuwe trends, product-innovaties en ons bedrijf staat vooraan waar het gaat om de kwaliteit en de voedselveiligheid van onze producten. Met onze know how zien we er - van boer tot bord - op toe hoe daarmee wordt omgegaan. Als gevolg daarvan heeft Nice to Meat onlangs de hoogste internationale normering behaald: de FSSC 22000, Food Security and Safety Certification.’

Kwalificatie geldt gehele team

Het Best Managed Companies programma van Deloitte en ING houdt de horecaslagerij een spiegel voor. ‘We zien op welke fronten we goed scoren, maar ook waar voor ons bedrijf nog iets te leren valt’, stelt Pouw vast. ‘Van ambachtelijke slagerij is Nice to Meat uitgegroeid tot een bedrijf dat inmiddels heel Europa bedient in grotere volumes, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van ons product. In een nieuwe behuizing en met een hecht en professioneel team realiseren we een gemiddelde jaarlijkse groei van 10% en die willen we ook de komende jaren doorzetten. Deze onderscheiding geldt dan ook voor ons gehele team’, concludeert de directeur van Nice to Meat.

Het Best Managed Companies programma van Deloitte en ING richt zich op Nederlandse onderne-mingen die een omzet kennen van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Na een regionale boordeling selecteert een landelijke jury de bedrijven voor de kwalificatie Best Managed Company. Het BMC Gala met Award uitreiking vindt plaats op 22 januari 2016. Best Managed Companies.

Altijd op de hoogte blijven?