Nice to Meat start assortiment met Redefine producten

4 mei 2023 Redactie Vleesmagazine Nice to Meat

Horecaslager Nice to Meat lanceert het nieuwe 0.1 assortiment, een selectie van vleesalternatieven met producten van Redefine Meat. “Die 0.1 staat voor onze ambitie om binnen een paar jaar minimaal 10% van onze omzet met hoogwaardige en smaakvolle vleesalternatieven te realiseren”, aldus Mikel Pouw, slager eigenaar van Nice to Meat.

Redefine Meat produceert met een 3D printer 100 procent plantaardige producten met de smaak en textuur van vlees. Het bedrijf richt zich op zogenaamde whole-cuts. Begin dit jaar won Redefine Runderbavette de Horecava Innovation Award. Mikel Pouw: “De producten van Redefine Meat sluiten aan bij onze eisen ten aanzien van kwaliteit en smaakbeleving.”

Vleesalternatieven

De horecaslager spreekt bewust over vleesalternatieven. “Net als Redefine waarderen wij de smaak, textuur en het aroma van vlees. De Redefine producten zijn dan ook een goed alternatief om eens geen vlees te eten. Maar dat moet wel lekker zijn want anders blijven mensen bij wat ze kennen. Die smaakvolle alternatieven zoeken wij overal ter wereld, net zoals we dat doen voor het beste vlees.”

Voor het assortiment van vleesalternatieven ging Nice to Meat eerder al een samenwerking aan met Sparc en Gourmet Garden. Pouw: “Wij blijven in hart en nieren natuurlijk een vleesspecialist. Maar in een wereld waar straks bijna twee keer zo veel mensen leven past niet ook niet nog eens een veestapel die twee keer zo groot is.”

Meer weten over de producten van Redefine Meat? In Vleesmagazine 2 staat een interview met Edwin Bark, senior vicepresident bij Redefine Meat. “We denken dat we uiteindelijk de koe kunnen verslaan.”

Altijd op de hoogte blijven?