Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

24 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine

Nice to Meat mag zich als Scotch Meat Distributor of the Year noemen. Deze titel kreeg de horecaslager van Quality Meat Scotland (QMS). Schotse kabinetsecretaris voor landbouw Mairi Gougeon reikte de prijs uit tijdens SIAL in Parijs.

Sinds 2012 heeft Nice to Meat Scotch beef in het assortiment. “Scotch beef past uitstekend bij onze filosofie over vlees”, zegt Mikel Pouw, eigenaar van Nice to Meat. “Natuurlijk gaat het hierbij om het leveren van constante kwaliteit en smaak van dit grasgevoerde vlees. Maar wij hechten net als QMS, ook grote waarde aan de continue controle van de gehele keten, transparantie en duurzaamheid.”

Schots rundvlees

QMS, opgericht in 1990, is het Schotse overheidsorgaan die de vleessector van Schotland promoot en toeziet op de naleving van vastgestelde normen als duurzaamheid, traceerbaarheid en welzijn. Jaarlijks reikt QMS drie onderscheidingen uit aan Europese importeurs en distributeurs die door hun loyaliteit en vertrouwen een bijdrage leveren aan verdere groei van de Schotse markt voor duurzaam en eerlijk vlees. Naast Nice to Meat werden ook de Franse vleesimporteurs Lesage & Fils en Macquet erkend.

Boeren

“We kijken uit naar de voortzetting van onze langdurige samenwerking met Nice to Meat”, zegt QMS Chief Executive Sarah Millar. “De passie voor mooie producten en het belang dat Nice to Meat hecht aan kwaliteit, traceerbaarheid, het beschermen van boeren en duurzame opfok sluit naadloos aan bij onze hoge eisen.”

Internationale handel

Tijdens SIAL benadrukte QMS het belang van internationale handel. Mairi Gougeon: “Schotland blijft open voor handel en stelt hoge eisen aan haar exportproducten waaronder vlees. De overvloed aan grasland, zoet water en de strenge regels rondom dierenwelzijn staan garant voor mooie, natuurlijke vleesproducten.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?