Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

12 september 2019

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee kiest de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren. Samen met leverancier Vion en de varkenshouders uit Good Farming Star-keten wil de supermarkt verder werken aan smaak, dierenwelzijn en milieu.

Deze gesloten en vooral korte keten geeft PLUS inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees en –vleeswaren met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. De supermarktorganisatie kent de varkenshouders en zij kennen PLUS. Op de website worden van de supermarkt worden de veertien varkenshouders voorgesteld. Ook op de boerderij is de samenwerking zichtbaar. Sommige varkenshouders bieden de consumenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen.

Met de korte keten wil de supermarkt de varkens zoveel mogelijk verwaarden, zodat er zo min mogelijk varkens nodig zijn om aan de vraag van de klanten te voldoen. Door de beperkte schaalgrootte verwacht PLUS samen met ketenpartner Vion en de varkenshouders, op korte termijn nieuwe stappen zetten op het gebied van smaak en het verder verbeteren van dierenwelzijn. Ook het verlagen van de milieu-impact van varkensvlees is een doel. 

Altijd op de hoogte blijven?