Nederlandse primeur: visspecialist met Fish Pick-up

Fish Pick-up Ru-vis

Viswinkel Ru-vis in Leusden heeft als eerste versspecialist in Nederland een gekoelde Pick-up geopend, waar klanten 24/7 hun webshopbestellingen kunnen afhalen. Het concept is bedacht door een Belgische slager en wellicht ook een mooi concept voor Nederlandse slagerijen.

Ruud van Diermen is samen met Henrik Pieter de Graaf eigenaar van Ru-vis. Zij werden door Karel van den Heuvel, commercieel directeur van webshopbouwer Graaggedaan.nl, getipt over het initiatief van de Belgische slager. ‘Karel weet dat wij continu op zoek zijn naar nieuwe kansen in ons bedrijf’, legt Van Diermen uit. ‘Hij adviseerde om een keer in België te gaan kijken bij de bedenker van het concept dat in Vlaanderen opereert onder de naam Versbox. Dat hebben we gedaan en we waren direct laaiend enthousiast. Dit is waar de Nederlandse consument ook behoefte aan heeft.’

Werking

De Fish Pick-up werkt als volgt: Een consument plaatst een order in de nieuwe webshop, betaalt en geeft aan hoe laat hij zijn bestelling wil ophalen in de Fish Pick-up. Zodra de bestelling gereed is, wordt deze in één van de 22 gekoelde vakken geplaatst. Daarna wordt een unieke code naar de klant verstuurd. Als deze wordt ingetoetst bij de Fish Pick-up dan gaat het betreffende vak open en kan de bestelling worden meegenomen. ‘Heel eenvoudig!’, lacht Van Diermen.

Voordelen

De Fish Pick-up biedt een groot aantal voordelen. ‘We zijn nu 24/7 geopend. Ook buiten de openingstijden van de winkel kunnen we klanten bedienen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die liever niet in de rij bij de winkel gaat staan. Je spreidt hiermee de bezoekersdruk over de winkel en de Fish Pick-up. Dat is zeker ook in deze coronatijd een relevant voordeel.’

 
Lees ook
Webshop verplicht

Webshop verplicht

Wat zegt ze nu? ‘Webshop verplicht’? Wie denkt ze wel dat ze is, ik heb het al druk genoeg, hoor ik je denken. Toch ben ik van mening dat in de tijd waarin we ons bevinden, je als ondernemer serieus na moet denken over een webshop naast je winkel. Een webshop gaat verder dan online vindbaarheid.

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Wat betekenen de versoepelingen van de coronamaatregelen in de winkel

Vandaag, 25 februari, gaan de eerder aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen in. Wat betekent dit in de winkel van de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Slagerij Aad van Eijk: Van lokaal naar digitaal

Slagerij Aad van Eijk: Van lokaal naar digitaal

In de podcast baanbrekende businessmodellen van BNR komen ondernemers aan bod die in hun branche grensverleggend bezig zijn. In de uitzending van 16 februari kreeg Carla van Eijk van Slagerij Aad van Eijk het woord. Zij maakte van haar lokale slagerij een digitale.