Nederlandse horeca interessante markt voor Engels rundvlees

8 oktober 2014 Maurits van Aalst Eblex vertegenwoordigt de belangen van Engelse rundvee- en schapenhouderijen plus de processors zoals slachthuizen en de-boners. Afbeelding: Eblex

Engels rundvlees wint steeds meer terrein in de Nederlandse horeca. Sinds enkele jaren is het rundvlees uit Groot-Brittannië al populair onder Nederlandse consumenten. Vorig jaar was Nederland zelfs de op één na grootste afnemer van Engels rundvlees. 'Wij willen ons nog meer gaan richten op de Nederlandse tophoreca', aldus Jonathan Eckley, marketingdirecteur van Eblex.

In 2013 was Nederland met 32.800 ton de op één na grootste afnemer van vers en diepgevroren rundvlees uit Groot-Brittannië. Deze hoeveelheid is in de eerste periode van dit jaar nog verder toegenomen. De exportwaarde van het vlees dat tussen januari en juli 2014 naar Nederland is geëxporteerd, bedroeg in totaal 56 miljoen Engelse pond. Van de totale export in deze periode bestond 44 procent uit reeds gesneden stukken rundvlees. Twee jaar geleden was dit nog slechts 36 procent van de totale export.

Perfect platform

Eckley benadrukt: 'Nederland is een belangrijke exportmarkt voor Engels rundvlees. We zijn al sterk vertegenwoordigd op de Nederlandse consumentenmarkt. Dit biedt een perfect platform om de kwaliteit van onze producten verder onder de aandacht te brengen van toprestaurants in de Nederlandse horeca.'

Culinair ambassadeur

Een groep Nederlandse foodjournalisten was onlangs samen met culinair ambassadeur van Engels rund- en lamsvlees Alain Caron in Engeland om de duurzame veehouderij en de kwaliteit van het Engelse rundvlees zelf te ervaren. Zij genoten onder andere van een beef diner, bereid door de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Nigel Haworth, tevens enthousiast ambassadeur van Quality Standard English Beef.

Verkoopadressen

Voor verkoopadressen van Engels rund- en lamsvlees kan men terecht op de website Welovebeef.nl. Eblex vertegenwoordigt de belangen van Engelse rundvee- en schapenhouderijen plus de processors zoals slachthuizen en de-boners. Missie is het verbeteren van de winstgevendheid en de duurzaamheid van de Engelse rund- en lamsvleessector. Eblex wordt gefinancierd door een vastgestelde heffing op geslachte runderen en schapen in Engeland en de export van levende dieren uit Engeland. Eblex is onderdeel van de Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB), een niet-departementaal publiek orgaan. Het opereert onafhankelijk van de regering maar werkt nauw samen met het Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra). Voor meer informatie: Eblex.org.uk.

Altijd op de hoogte blijven?