Nederlandse deelnemer gezocht voor WK steak grillen

29 april 2016

Via een aantal wedstrijden in de Steak Cookoff zoekt de Steak Cookoff Association (SCA) Nederlands talent die kan deelnemen aan het wereldkampioenschap in Texas.

In een serie wedstrijden mogen barbecueërs hun krachten meten door het grillen van een rib-eye steak. Barbecuegoeroe van het eerste uur Harry Havinga haalde de Steak Cookoff Association (SCA) naar Europa en na een serie wedstrijden in 2015 is Nederland nu klaar om een talent naar Texas te sturen die een gooi mag doen naar het wereldkampioenschap steak grillen.

Namens SCA certificeert Havinga juryleden, houdt toezicht op de regels en maakt organisatoren van barbecuewedstrijden enthousiast over het opnemen van een Steak Cookoff in het programma. De jury beoordeelt het grillwerk op uiterlijk, smaak en malsheid. De deelnemer met het hoogste puntental in drie wedstrijden mag op 29 oktober 2016 meedoen aan de wereldkampioenschappen in Fort Worth, Texas. Beef&Steak stelt het vliegticket ter beschikking aan dit Nederlandse grilltalent.

Wedstrijden

Voor de Beef&Steak Cookoff Award zijn drie wedstrijden geselecteerd waarvan het puntentotaal wordt opgeteld:

  • Tony Stone Low&Slow Barbecue Competition, Hoofddorp, 14 en 15 mei;
  • Regahfest, Den Haag, 27 en 28 augustus;
  • BBQ Society Cookoff, Hoofddorp, 8 en 9 oktober.

De steak die wordt gegrilld op deze wedstrijden is een 350 grams rib-eye van het Urugyuaanse graangevoede rund en wordt gesponsord door Beef&Steak. Naar verwachting doen er zo’n vijfitg deelnemers mee aan de Steak Cookoffs tijdens deze drie wedstrijden. Op 9 oktober wordt bekend gemaakt wie het ticket naar Texas heeft gewonnen en meedoet aan de wereldkampioenschappen.

Altijd op de hoogte blijven?