Nederlander mist sudderlap het meest

Wie eet het nog tegenwoordig? DraadjesvleesROTTERDAM - De helft van de Nederlanders mist draadjesvlees, zo blijkt uit consumentenonderzoek dat door Unilever is uitgevoerd. Opmerkelijk is dat vooral jongere Nederlanders 'levensmiddelen van vroeger' missen.

Het levensmiddelenconcern deed het onderzoek onder 750 Nederlanders ter gelegenheid van het uitkomen van een nieuw basiskookboek. Sudderlapjes staan boven aan de lijst van gerechten van vroeger die consumenten missen. Op nummer twee staat stamppot, gevolgd door ouderwetse groenten, stoofgerechten en zelfgemaakte appelmoes.

Volgens brand manager Jeroen Rook missen vooral jongere Nederlanders met kleine kinderen suddervlees het meest. 'Vaak schakelen deze consumenten over op traditionele gerechten waarin aardappelen, vlees en groenten de boventoon voeren. Zij weten alleen niet altijd hoe ze sommige gerechten klaar moeten maken.'

Uit het onderzoek blijkt dan ook dat hulp bij het koken nog altijd welkom is. Eén op de drie belt daarvoor zijn of haar moeder, zelfs de helft van de ervaren koks (met 10 tot 30 jaar kookervaring) weet zijn moeder te vinden voor kooktips.

Lees ook:
Margarine voor hongerige hersenen

Lees ook
Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consument bereid meerprijs biologisch te betalen na uitleg

Consumenten zijn vaker bereid een meerprijs voor biologische producten te betalen na uitleg over wat biologisch betekent, blijkt uit onderzoek van Future of Food Institute. De positieve houding ten opzichte van biologische levensmiddelen steeg na een uitleg bij respondenten van 52 naar 75 procent.

Bijna helft van de Nederlanders is flexitariër

Bijna helft van de Nederlanders is flexitariër

Nederlanders eten minder vlees. Uit onderzoek van Marktdata naar de populariteit en het sentiment rondom vleesvervangers blijkt dat de afgelopen 12 maanden 36 procent van de Nederlanders minder vlees is gaan eten of helemaal is gestopt.

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

Een meerderheid van de Nederlanders steunt het verhogen van de prijs van dierlijke producten of gerechten, zo blijkt uit onderzoek dat Kieskompas uitvoerde in opdracht van ProVeg.