Nederlander mist sudderlap het meest

13 augustus 2012 redactie

Wie eet het nog tegenwoordig? DraadjesvleesROTTERDAM - De helft van de Nederlanders mist draadjesvlees, zo blijkt uit consumentenonderzoek dat door Unilever is uitgevoerd. Opmerkelijk is dat vooral jongere Nederlanders 'levensmiddelen van vroeger' missen.

Het levensmiddelenconcern deed het onderzoek onder 750 Nederlanders ter gelegenheid van het uitkomen van een nieuw basiskookboek. Sudderlapjes staan boven aan de lijst van gerechten van vroeger die consumenten missen. Op nummer twee staat stamppot, gevolgd door ouderwetse groenten, stoofgerechten en zelfgemaakte appelmoes.

Volgens brand manager Jeroen Rook missen vooral jongere Nederlanders met kleine kinderen suddervlees het meest. 'Vaak schakelen deze consumenten over op traditionele gerechten waarin aardappelen, vlees en groenten de boventoon voeren. Zij weten alleen niet altijd hoe ze sommige gerechten klaar moeten maken.'

Uit het onderzoek blijkt dan ook dat hulp bij het koken nog altijd welkom is. Eén op de drie belt daarvoor zijn of haar moeder, zelfs de helft van de ervaren koks (met 10 tot 30 jaar kookervaring) weet zijn moeder te vinden voor kooktips.

Lees ook:
Margarine voor hongerige hersenen

Altijd op de hoogte blijven?