Nederlander dol op nasi en bami

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

ROTTERDAM - Een op de 3 Nederlanders kookt minimaal 1 keer per week Oosters. Nasi- en bamigerechten zijn daarbij favoriet.

ROTTERDAM - Een op de 3 Nederlanders kookt minimaal 1 keer per week Oosters. Nasi- en bamigerechten zijn daarbij favoriet.


Dat blijkt uit onderzoek dat TNS/NIPO heeft laten verrichten voor Conimex.


Er wordt vooral gekozen voor Oosterse maaltijden vanwege het gebruik van kruiden en specerijen. De Nederlander leert dit soort maaltijden te koken via de instructies op een maaltijdpakje, uit een kookboek en van moeder.


Ketjap en sambal zijn de meest gebruikte smaakversterkers bij het bereiden van de Oosterse maltijd. Met name mannen houden van een pittig gerecht en kunnen ook beter tegen pittig eten dan vrouwen.


Conimex bestaat dit jaar 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan introduceert het merk onder meer het kookboek De Oosterse keuken thuis.


Dit bevat 75 gemakkelijke recepten, waaronder de klassieker nasi goring, maar ook gewokte biefstuk teriyaki en five-spice noedelsoep. Ook staan er tal van wetenswaardigheden en achtergrondinformatie in. Het kookboek is gratis bij aankoop van 4 Conimex-producten.


Lees ook:

Huismerken domineren maaltijdenmarkt (25 april 2007)


Geruchten over maaltijdoffensief Unilever (2 maart 2007)


Het Verre Oosten failliet (12 december 2006)


Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!


Altijd op de hoogte blijven?