Nederland in Top 10 barbecuelanden

27 juni 2016

Barbecuen wint aan populariteit en professionaliteit in Nederland. Ons land behoort tot de Top 10 barbecuelanden. Grillmasters kopen hun barbecues en toebehoren steeds vaker op internet. Dit blijkt uit een analyse van het online zoekgedrag naar het thema ‘barbecueën’ door Beslist.nl. Typische barbecuelanden als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, de Verenigde Staten en Singapore staan nog boven Nederland in de lijst.

De vraag naar barbecues en de diversiteit van het online aanbod is flink toegenomen. Jaarlijks zoeken ruim een half miljoen consumenten naar barbecues op het online winkelcentrum. De vraag is het grootst in de maanden juni en juli.

Professioneler

Het barbecueën lijkt steeds verder te professionaliseren. Houtskoolbarbecues krijgen de voorkeur boven gas- en elektrische barbecues. Grillen op houtskool is de meest authentieke barbecuemethode, met de beste barbecuesmaak en -beleving. Grillmasters gebruiken hierbij handige tools waaronder brikettenstarters, barbecueschorten en thermometers om de temperatuur van het vlees te meten.

Smoken

In het huidige barbecueseizoen tonen grillmasters grote interesse in smoker barbecues. Dit is een robuuste Amerikaanse barbecue, waarin het vlees langzaam wordt gerookt. Ook kamado barbecues zijn in trek. Deze keramische barbecue (zoals de Big Green Egg) is gebaseerd op de drieduizend jaar oude ‘kamado’ kleioven uit Azië. Keramiek is warmte vast, waardoor de temperatuur in de barbecue nauwkeurig kan worden geregeld.

Altijd op de hoogte blijven?