Nederland overspoeld met Thaise munten

attachment-001_food-image-1056019

Naar schatting van Detailhandel Nederland circuleren zeker tienduizend van deze munten. 'Maar de schade is een veelvoud', meent Sander van Golberdinge van de winkeliersorganisatie. 'Doordat zo'n munt vele keren wordt uitgegeven, loopt de middenstand enkele miljoenen mis.'

De Nederlandsche Bank (DNB) weet van de muntfraude af. Bij de invoering van de euro in 2002 deed het zich ook al eens voor. 'Nu zien we het weer', constateert een woordvoerder van DNB. 'Mensen die Thailand bezoeken, denken: daar kan ik mijn voordeel mee doen', aldus een woordvoerder van de bank. De munt is goed te herkennen, stelt de zegsman, 'maar in de haast bij de kassa let men niet goed op'.

Bronnen: Retailnews.nl/AT5
Foto: Reizigerskrant.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Drempel voor TEK-regeling gaat omlaag

Drempel voor TEK-regeling gaat omlaag

Het kabinet verlaagt de drempel voor mkb-bedrijven om in aanmerking te komen voor energiecompensatie. De hoogte van de energiekosten moet nu minimaal overeenkomen met 7% van de omzet. Voorheen was dit 12,5%, wat voor de meeste mkb-bedrijven geen haalbare drempel was.

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

Nieuwe Digiwerkplaats West-Brabant helpt mkb digitaliseren

Nieuwe Digiwerkplaats West-Brabant helpt mkb digitaliseren

Het mkb is met ruim 17.500 bedrijven de motor achter de West-Brabantse economie. Deze bedrijven vinden het vaak lastig mee te komen met digitale ontwikkelingen. In de coronatijd is de impact daarvan nog duidelijker geworden. In de Digiwerkplaats mkb gaan studenten van de West-Brabantse onderwijsinstellingen Avans, Curio en BUas samen met ondernemers...