'Nebraska Beef had E.coli niet in de hand

attachment-001_food-image-VLS5505I01

OMAHA - Nebraska Beef had de uitbraak van E.coli niet goed in de hand. Daarom breidde de besmetting zich uit en was een tweede recall nodig.

OMAHA - Nebraska Beef had de uitbraak van E.coli niet goed in de hand. Daarom breidde de besmetting zich uit en was een tweede recall nodig.


Dat zeggen Federale onderzoekers, volgens diverse Amerikaanse media. USDA-woordvoerder Laura Reiser zegt dat de onderzoekers besloten dat 80.000 kilo vlees moest worden toegevoegd aan de eerdere recall van 24 juni, na onderzoeken in de fabriek in Omaha.


Samen met deze recall van 8 augustus gaat het nu om 680.000 kilo vlees, dat op 17 juni, 24 juni en 8 juli is geproduceerd.


Niet goed schoongemaakt

Volgens Reiser had het bedrijf de machines niet goed schoongemaakt bij een wisseling van product op 24 juni, waardoor niet zeker was dat het vlees dat daarna werd geproduceerd veilig was.


Besmette producten van Nebraska Beef zouden gezorgd hebben voor in totaal 27 ziektegevallen in tien Amerikaanse staten en Canada. Ondanks de recall gaat de productie in de fabriek gewoon door.


Eerder haalde het bedrijf 2,6 miljoen kilo vlees terug. Toen werden 49 mensen ziek in zeven staten, maar dat was een andere stam van E.coli 0157:H7 dan die van de huidige recall.


Lees ook:

Biologische supermarkt krijgt E.coli-vlees (13 augustus 2008)

Kroger breidt recall uit (4 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over E.coli

Alle berichten over recalls

Lees ook
‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Hein Pije van Marel.

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Maartje Keller is in februari in dienst getreden bij Verbufa. Zij vervult binnen de organisatie de rol van accountmanager.Keller heeft meer dan dertig jaar ervaring in de vlees- en voedingsmiddelenbranche en is sterk in het ontwikkelen van creatieve concepten voor de eindgebruiker en denkt mee in oplossingen bij productieprocessen. Eerder werkte zij...

Pascal Derksen senior accountmanager Foodline Systems

Pascal Derksen senior accountmanager Foodline Systems

Pascal Derksen is per februari 2021 begonnen als senior accountmanager bij Foodline System, groothandel in machines voor de voedingsindustrie.Derksen heeft ruim negen jaar gewerkt bij Verbufa, leverancier in voedselverwerkende machines. Hij werkte er als salesmanager, demonstrateur, installateur en voedseltechnoloog. Technische ondersteuning Bij Foodline...