Naar een gezond groeibedrijf

cover naar een gezond groiebedrijf in vijf stappen

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat we onze wasmachines, maaltijden en dagelijkse boodschappen tegenwoordig vooral online bestellen? Dat e-health en m-health gemeengoed worden, dat we auto’s steeds vaker delen (beschikbaarheid is immers belangrijker dan bezit) en dat er volop wordt geëxperimenteerd met zelfsturende auto’s?

De techniek, de maatschappij én ook de behoeften van klanten blijven veranderen. Er ontstaan nieuwe concurrenten en andere verdienmodellen. Hoe kun je daar als organisatie het best op reageren? Hoe zorg je dat je bedrijf vandaag én morgen succesvol is? Door het groeilandschap van je bedrijf te schetsen en nieuwe groeipaden te bewandelen.

Maar hoe doe je dat? Hoe kun je als bedrijf succesvol groeien in een steeds veranderende wereld? De antwoorden die Jansen en Mom, beiden hoogleraar in Rotterdam, presenteren, zijn gebaseerd op grondig wetenschappelijk onderzoek. Daarbij gaat het niet alleen om grote, lang bestaande ondernemingen, maar ook
om start-ups, scale-ups en het mkb. De bedrijven in het boek fungeren als voorlopers in het managen van hun bedrijf, het aansturen van mensen en het ontdekken, verkennen en ontwikkelen van nieuwe groeipaden.

 

Dossiers
Lees ook
Wat gaan we eten?

Wat gaan we eten?

Eten stuurt onze samenleving. Niet alleen in de zin van het leveren van de nodige voedingsstoffen, maar meer als iets dat onlosmakelijk is verbonden met wat we doen, hoe we leven en hoe we denken. Veel van de uitdagingen waar onze samenleving momenteel voor staat – zoals klimaatverandering, milieuvervuiling, ontbossing – zijn onlosmakelijk met ons voedsel...

Black Smoke 2 - Fire, Ice & BBQ Attitude

Black Smoke 2 - Fire, Ice & BBQ Attitude

Er komt geen einde aan de reeks bbq-boeken van Jord Althuizen. Deze nieuwste maakte hij samen met Kasper Stuart. In dit tweede kookboek van de Black Smoke restaurants vind je niet alleen de allernieuwste, stoerste gerechten van dit bbq-restaurant in Rotterdam en Antwerpen om zelf op het vuur uit te proberen, maar ook de coolste cocktails en sterkste...

Ark van de smaak

Ark van de smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Hij bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar bijzonder zijn omdat ze specifiek horen bij de cultuur, historie of traditie van een streek of land.