MPS sleept grootste order ooit binnen

attachment-001_food-image-VLS4253I01

LICHTENVOORDE – Het Lichtenvoordese bedrijf Meat Processing Systems (MPS) heeft met een opdracht van Danish Crown een miljoenenorder binnengesleept. De grootste in het 100-jarig bestaan van het bedrijf.

LICHTENVOORDE – Het Lichtenvoordese bedrijf Meat Processing Systems (MPS) heeft met een opdracht van Danish Crown een miljoenenorder binnengesleept. De grootste in het 100-jarig bestaan van het bedrijf.


Europa’s grootste producent van varkensvlees en vleeswaren gaf MPS de opdracht een automatische koelcel te bouwen. Dinsdag werd de miljoenenopdracht bekrachtigd door projectleider Bo Renneberg Hansen van Danish Crown.


‘Met onze keuze voor de machines van MPS willen wij een impuls geven aan onze wijze van produceren. Danish Crown heeft nog niet eerder samengewerkt met MPS’, vertelt Hansen.


Trots

Algemeen directeur Remko Rosman van MPS is apetrots op het binnenslepen van de order. ‘Binnen de verschillende afdelingen van ons bedrijf is hard gewerkt om de order te krijgen. Wij zijn zeer tevreden dat het ons gelukt is Danish Crown te overtuigen van onze kennis en producten.'


Groei

Met het binnenhalen van de grootste order in haar meer dan honderdjarig bestaan, geeft MPS invulling aan haar doelstelling verder te willen groeien. ‘Op dit moment zijn wij wereldmarktleider in slachttechniek. Dat willen we uiteraard graag blijven en daarom moeten we als bedrijf continu in beweging blijven. Het leveren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten is daarvoor een absolute voorwaarde’, aldus Rosman.

MPS

MPS is internationaal marktleider op gebied van geavanceerde slachtsystemen en logistieke systemen voor de vleesverwerkende industrie. Daarbij is het bedrijf in de sector toonaangevend in systemen voor het zuiveren van afvalwater.

In de vestiging in Lichtenvoorde zijn ruim 350 personen werkzaam. De vestiging Peking (China) telt 70 medewerkers. Daarnaast zijn er wereldwijd in diverse landen agentschappen van MPS vertegenwoordigd.

Lees ook:

Worstmachine genomineerd voor Award (6 augustus 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over machines

Alle berichten over Danish Crown

 

Lees ook
‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Thomas de With en De With Maaltijden.