Mobiele krokettenkunst in Almere

attachment-001_food-image-VLS3533I01

ALMERE – In Almere is een krokettenkunstproject van start gegaan. Kunstenaar Tilmann Meyer-Faje rijdt in een zelfgemaakte mobiele krokettenkar de wijk Stedenwijk Noord door.

ALMERE – In Almere is een krokettenkunstproject van start gegaan. Kunstenaar Tilmann Meyer-Faje rijdt in een zelfgemaakte mobiele krokettenkar de wijk Stedenwijk Noord door.


De kunstenaar ontdekte dat er een rijke receptuur aan kroketten bestaat. Niet alleen de bekende Hollandse kroket, gevuld met vleesragout, ook kaaskroketten, garnalenkroketten, tot aan kroketten gevuld met spruitjes aan toe.


Traditie

Tilmann Meyer-Faje reed op Tweede Pinksterdag met zijn mobiele minisnackbar met het uiterlijk van een kroket door de wijk en frituurde en verkocht uitsluitend kroketten. Hij sluit hiermee aan op een vrijwel verloren gegane traditie van visboeren, ijscoventers en SRV-wagens op straat.


Recepten

De recepten van de kroketten zijn afkomstig van bewoners van de Almeerse wijk. Behalve het verzamelen van deze recepten en het verkopen van kroketten is Tilmann tijdens zijn tochten ook op zoek naar krokettenverhalen van bewoners.


De kunstenaar laat met het project zien hoe de verscheidenheid van Stedenwijk Noord in kleine dingen zit. Zo toont het de verschillende culturele achtergronden van de wijkbewoners.


Het krokettenproject wordt op 7 juli afgesloten


Lees ook:

Kroket verdient betere naam (16 mei 2007)

De kroket is van adel (24 april 2007)

VWA onderzoekt plofkroketten Lévèrdo (31 oktober 2007)

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.