MKB-Nederland wil aparte status voor kleine bedrijven

attachment-008_food-image-VLS11178I08

Voor kleine bedrijven zouden andere regels moeten gelden dan voor grotere ondernemingen. Daarvoor pleit voorzitter Michaël van Straalen van ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Hij wil dat ondernemers worden verlost van regels die voor hen ‘niet werkbaar’ zijn.

Vooral op het gebied van arbeidsrecht is een aparte status voor kleine bedrijven gewenst, aldus de belangenbehartiger. ‘Het huidige systeem weerhoudt hen ervan mensen in dienst te nemen.’ Van Straalen vindt dat er in het ontslagstelsel te veel ingewikkelde procedures zitten. Het bieden van een aparte behandeling zou volgens hem goed zijn voor de economie, omdat de ondernemers dan meer lucht krijgen.

Bedrijven tot 25 medewerkers

De ondernemersvoorman roept de politiek op om de uitzonderingspositie in het volgende regeerakkoord mee te nemen. Deze zou dan moeten gelden voor bedrijven tot 25 medewerkers. Van mogelijke bezwaren wil Van Straalen niets weten: ‘Laten we nu eens niet direct roepen wat niet kan of ingewikkeld is. Iedereen heeft sympathie voor het mkb, maar de kleine ondernemer is de pakezel van onze tijd’, zo zei hij.

Lees ook
Geld Verdienen aan overtollig voedsel

Geld Verdienen aan overtollig voedsel

De anti-verspillingsapp Too Good To Go wordt onder versondernemers steeds populairder. Zowel slagers als bakkers en visspecialisten raken hun overgebleven verse spullen voor een zacht prijsje kwijt aan de consumenten die bij de app zijn aangesloten. De zogeheten ‘Magic boxen’ vinden gretig aftrek. “Het is een win-win situatie,” klinkt het onder de...

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Uiterlijk op 1 augustus 2022 moet Nederland de richtlijn2019/1152 van het Europees Parlement en de Raad van 20 juni 2019 betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (hierna: ‘de richtlijn’) hebben geïmplementeerd. Deze is in het leven geroepen om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en minimumrechten aan elke werknemer in de Europese...