Ministers bezoeken VanDrie Group op Grüne Woche

BP_20190118_101

Bij de start van de consumentenbeurs de Internationale Grüne Woche (IGW) ontmoetten Julia Klöckner, de Duitse minister van Landbouw, en haar Nederlandse collega, Carola Schouten, vandaag vertegenwoordigers van de VanDrie Group. Daarbij serveerde chef-kok Edgar Buhrs een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes.

De IGW is een vast onderdeel in het jaar waarbij Nederlandse bestuurders, politici en het agro- en foodbedrijfsleven elkaar in Berlijn ontmoeten. Nederland is altijd prominent aanwezig op de IGW. Duitsland is immers een belangrijk afzetland voor veel voedselproducenten. ‘Dat geldt zeker voor de VanDrie Group’, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs). ‘Na Italië is Duitsland voor ons het grootste afzetland. We hebben het Duitse aandeel de laatste jaren zien groeien.’

Campagnes in Duitsland

Met gerichte campagnes zet de VanDrie Group in om de Duitse markt warm te houden voor kalfsvlees. Everts: ‘In onze Duitse campagnes bieden we zelf ontwikkelde recepten aan die inspiratie bieden voor buitengewone bereidingswijzen van kalfsvlees. Wij willen dat niet alleen traditionele vleesdelen aandacht krijgen. Alles benutten van een kalf is onze inzet. Van neus tot staart kun je heerlijke gerechten maken.’ Dit denken past goed binnen de visie: ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ die minister Schouten in september vorig jaar naar buiten bracht. Eén van de thema’s binnen deze visie is kringlooplandbouw. Dit thema staat centraal op het Holland Paviljoen op de IGW. Kringlooplandbouw is een systeem waarin niets verspild wordt en waar reststromen maximaal worden ingezet.

BP_20190118_102-300x200 Chef-kok Edgar Buhrs van de VanDrie Group serveert de Duitse Minister van Landbouw Julia Klöckner een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes, tijdens de rondleiding door het Holland Paviljoen op de IGW.

Van kop tot staart

Marijke Everts geeft aan dat Nederlandse kalversector goed past binnen de visie van minister Schouten. ‘Niets van een kalf gaat verloren. Alles krijgt een duurzame bestemming. Is het niet voor humane consumptie, dan vind je het wel terug in bijvoorbeeld de leersector, humane medicatie, diervoeding, snoepgoed, make-up en verzorgingsmiddelen.’

[intermezzo:1]
Lees ook
Minister Schouten wil pilots om emissie uitstoot stallen te meten

Minister Schouten wil pilots om emissie uitstoot stallen te meten

In de toekomst bepalen veehouders en techniekleveranciers zelf de inrichting van het stalsysteem, zolang de gestelde emissiedoelen behaald worden. Op deze manier kunnen innovaties sneller en makkelijker doorgevoerd worden. Dat stelt voorzitter Ruud Tijssens namens de Taskforce Versnelling Innovatieproces Stalsystemen.Het advies sluit aan bij de ambitie...

Meerderheid Nederlanders: ‘Vleesbedrijven dwingen uitstoot te verminderen’

Meerderheid Nederlanders: ‘Vleesbedrijven dwingen uitstoot te verminderen’

Als zuivel- en vleesbedrijven te weinig doen om hun uitstoot te verminderen vindt 62 procent van de Nederlanders dat de overheid hen hiertoe moet dwingen. Dit blijkt uit een onderzoek van I&O Research in opdracht van Milieudefensie.Zuivelgigant FrieslandCampina en vleesproducenten Vion en VanDrie Group waren in 2019 samen verantwoordelijk voor de uitstoot...

Minister Schouten presenteert Nationale Eiwitstrategie

Minister Schouten presenteert Nationale Eiwitstrategie

Nederland stimuleert de komende vijf tot tien jaar de teelt van eiwitrijke gewassen om minder afhankelijk te worden van import van eiwitrijke grondstoffen van buiten de Europese Unie. Ook investeert het Rijk de komende jaren in onderzoek naar nieuwe eiwitrijke bronnen voor zowel mensen als dieren. Daarnaast wil het kabinet verder experimenteren met...