Ministers bezoeken VanDrie Group op Grüne Woche

BP_20190118_101

Bij de start van de consumentenbeurs de Internationale Grüne Woche (IGW) ontmoetten Julia Klöckner, de Duitse minister van Landbouw, en haar Nederlandse collega, Carola Schouten, vandaag vertegenwoordigers van de VanDrie Group. Daarbij serveerde chef-kok Edgar Buhrs een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes.

De IGW is een vast onderdeel in het jaar waarbij Nederlandse bestuurders, politici en het agro- en foodbedrijfsleven elkaar in Berlijn ontmoeten. Nederland is altijd prominent aanwezig op de IGW. Duitsland is immers een belangrijk afzetland voor veel voedselproducenten. ‘Dat geldt zeker voor de VanDrie Group’, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs). ‘Na Italië is Duitsland voor ons het grootste afzetland. We hebben het Duitse aandeel de laatste jaren zien groeien.’

Campagnes in Duitsland

Met gerichte campagnes zet de VanDrie Group in om de Duitse markt warm te houden voor kalfsvlees. Everts: ‘In onze Duitse campagnes bieden we zelf ontwikkelde recepten aan die inspiratie bieden voor buitengewone bereidingswijzen van kalfsvlees. Wij willen dat niet alleen traditionele vleesdelen aandacht krijgen. Alles benutten van een kalf is onze inzet. Van neus tot staart kun je heerlijke gerechten maken.’ Dit denken past goed binnen de visie: ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ die minister Schouten in september vorig jaar naar buiten bracht. Eén van de thema’s binnen deze visie is kringlooplandbouw. Dit thema staat centraal op het Holland Paviljoen op de IGW. Kringlooplandbouw is een systeem waarin niets verspild wordt en waar reststromen maximaal worden ingezet.

BP_20190118_102-300x200 Chef-kok Edgar Buhrs van de VanDrie Group serveert de Duitse Minister van Landbouw Julia Klöckner een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes, tijdens de rondleiding door het Holland Paviljoen op de IGW.

Van kop tot staart

Marijke Everts geeft aan dat Nederlandse kalversector goed past binnen de visie van minister Schouten. ‘Niets van een kalf gaat verloren. Alles krijgt een duurzame bestemming. Is het niet voor humane consumptie, dan vind je het wel terug in bijvoorbeeld de leersector, humane medicatie, diervoeding, snoepgoed, make-up en verzorgingsmiddelen.’

[intermezzo:1]
Lees ook
Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat VanDrie Group vanaf 22 april tijdelijk de slachtwerkzaamheden van kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn had stilgelegd vanwege coronabesmettingen. Op de website geeft VanDrie Group een update.

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker sluit tijdelijk de deuren vanwege corona

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn sluit tijdelijk de deuren nadat een significant aantal medewerkers positief heeft getest op corona. De NVWA laat weten de keuringswerkzaamheden in het slachthuis stil te leggen.