Ministers bezoeken VanDrie Group op Grüne Woche

BP_20190118_101

Bij de start van de consumentenbeurs de Internationale Grüne Woche (IGW) ontmoetten Julia Klöckner, de Duitse minister van Landbouw, en haar Nederlandse collega, Carola Schouten, vandaag vertegenwoordigers van de VanDrie Group. Daarbij serveerde chef-kok Edgar Buhrs een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes.

De IGW is een vast onderdeel in het jaar waarbij Nederlandse bestuurders, politici en het agro- en foodbedrijfsleven elkaar in Berlijn ontmoeten. Nederland is altijd prominent aanwezig op de IGW. Duitsland is immers een belangrijk afzetland voor veel voedselproducenten. ‘Dat geldt zeker voor de VanDrie Group’, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs). ‘Na Italië is Duitsland voor ons het grootste afzetland. We hebben het Duitse aandeel de laatste jaren zien groeien.’

Campagnes in Duitsland

Met gerichte campagnes zet de VanDrie Group in om de Duitse markt warm te houden voor kalfsvlees. Everts: ‘In onze Duitse campagnes bieden we zelf ontwikkelde recepten aan die inspiratie bieden voor buitengewone bereidingswijzen van kalfsvlees. Wij willen dat niet alleen traditionele vleesdelen aandacht krijgen. Alles benutten van een kalf is onze inzet. Van neus tot staart kun je heerlijke gerechten maken.’ Dit denken past goed binnen de visie: ‘Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden’ die minister Schouten in september vorig jaar naar buiten bracht. Eén van de thema’s binnen deze visie is kringlooplandbouw. Dit thema staat centraal op het Holland Paviljoen op de IGW. Kringlooplandbouw is een systeem waarin niets verspild wordt en waar reststromen maximaal worden ingezet.

BP_20190118_102-300x200 Chef-kok Edgar Buhrs van de VanDrie Group serveert de Duitse Minister van Landbouw Julia Klöckner een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes, tijdens de rondleiding door het Holland Paviljoen op de IGW.

Van kop tot staart

Marijke Everts geeft aan dat Nederlandse kalversector goed past binnen de visie van minister Schouten. ‘Niets van een kalf gaat verloren. Alles krijgt een duurzame bestemming. Is het niet voor humane consumptie, dan vind je het wel terug in bijvoorbeeld de leersector, humane medicatie, diervoeding, snoepgoed, make-up en verzorgingsmiddelen.’

[intermezzo:1]
Lees ook
Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Kipster brengt circulair voer voor hobbykippen op de markt. Nijsen Company maakt het uit de resstromen uit de voedselindustrie, zoals gebroken crackers, haverdoppen en overschotten uit bakkerijen. "Wat de consument niet bereikt en waar niets mis mee is, zit in dit voer", aldus Kipster.

VanDrie Group faciliteert vrijwillige vaccinatie

VanDrie Group faciliteert vrijwillige vaccinatie

VanDrie Group helpt medewerkers die zich willen laten vaccineren. Er lopen verschillende pilots waar medewerkers zich kunnen laten vaccineren met het Janssen-vaccin. "Op deze manier maken we voor iedereen die dat wil de prik toegankelijk en zetten we in op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad binnen ons bedrijf", aldus HR Manager Jaap Alders.

VanDrie Group lanceert digitaal MVO-platform

VanDrie Group lanceert digitaal MVO-platform

De VanDrie Group publiceerde onlangs online de jaarlijkse rapportage op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) over 2020. Op een nieuw, interactief digitaal platform wil het familiebedrijf samenwerkingspartners beter en vaker informeren over behaalde resultaten, strategie en uitdagingen.