Minister: 'Voorlopig geen uitbreiding slachthuis Tielt'

varkens001_311_IMG_animalrightsP-272x181

Het omstreden slachthuis in het Belgische Tielt kan voorlopig niet uitbreiden. 'Daarvan kan niet direct sprake zijn’, laat de woordvoerder van de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts weten.

Weyts legde het slachthuis donderdag 23 maart direct stil, nadat er gruwelijke misstanden waren vastgesteld. Momenteel wordt bekeken onder welke voorwaarden het weer kan opengaan. 'We zijn het voorstel van het slachthuis aan het bestuderen en gaan dat laten afhangen van het dierenwelzijn. Bijvoorbeeld een inspecteur die daarvoor verantwoordelijk is’, aldus de zegsman.

Provincie

Overigens gaat de provincie over de bouwvergunningen. Als daartegen beroep wordt aangetekend, komt de uitbreidingskwestie op tafel bij de Vlaamse minister van Ruimtelijke Ordening Joke Schauvliege.

Lees ook
Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvangen predicaat 'Met Krul'

Zeven slagers ontvingen in november het certificaat en predicaat ‘Met Krul’ van Livar. Alle zeven hebben 100% Livar varkensvlees in het assortiment. Met dit predicaat wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.