Minister Van der Wal bezoekt Nederland Vleesland op Grüne Woche

Nederland Vleesland_Grune woche

In Berlijn startte op 20 januari de vakbeurs Grüne Woche. Minister Christianne van der Wal-Zeggelink van Stikstof bezocht hier de stand van Nederland Vleesland. Voorzitters van de deelnemende partijen praatten de minister bij over dit initiatief.

“Op basis van kennis en feiten wil Nederland Vleesland graag misvattingen wegnemen en de dialoog aangaan. Zeker ook in politiek Den Haag”, aldus de organisatie. “Nederlands vlees wordt duurzaam geproduceerd, met een lage footprint en met hoge standaarden rond dierenwelzijn. Nederlandse productieketens, marktpartijen en individuele ondernemers zetten al jaren in op een integraal duurzame productie. Ze behoren daarin zeker tot de mondiale koplopers.”

Nederland Vleesland

Nederlands vlees is volgens Nederland Vleesland internationaal onderscheidend en verdient waardering. “Het is in vele varianten elke dag een hoogwaardig voedingsmiddel voor ruim 100 miljoen mensen in binnen- en buitenland. Met name in een regionale cirkel straal van ca. 750 kilometer.”

Nederland Vleesland staat voor het zoeken naar een gezonde balans tussen dierlijke en plantaardige productie en consumptie. In Nederland wordt volop gewerkt aan het verder verlagen van de footprint. Sectoren hebben elkaar hierbij nodig. Een eenzijdige focus op het ‘plantaardige alternatief’ gaat volgens Nederland Vleesland voorbij aan:

  • de essentiële rol van de dierlijke productie in circulaire voedselsystemen
  • de stevige inzet van de Nederlandse dierlijke ketens richting circulariteit
  • de bijzondere voedingswaarde van vlees
  • de voorkeur van ruim 94% van de Nederlanders
  • de marktvraag in binnen- en buitenland naar Nederlands vlees

Het goede verhaal

Nederland Vleesland wil dat dit verhaal en het werken naar de gezonde balans tussen dierlijk en plantaardig moet in eigen land en in de belangrijkste afzetlanden, zoals Duitsland, bekend worden. “Dat is dé route voor verdere verduurzaming én een beter verdienmodel voor de hele keten”, besluit de organisatie.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Minder EU-subsidie voor promotie vlees in 2022

Minder EU-subsidie voor promotie vlees in 2022

Europa gaf in 2022 minder subsidie aan vleesreclames. Europese Commissie minderde de steun voor de promotie van vlees met zo’n 14 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht.

Vleessector reageert op verbod vleesreclame bij bushaltes in Noord-Holland

Vleessector reageert op verbod vleesreclame bij bushaltes in Noord-Holland

Geen reclame voor vlees, vis en fossiele brandstoffen meer bij bushokjes in Noord-Holland. Dat is besloten door de Provinciale Staten van Noord-Holland. Organisaties uit de vleessector zijn het niet eens met dit verbod. Nederland Vleesland en LTO Noord vinden dit geen zaak voor regionale politici en wijzen op de gezonde eigenschappen van vlees en de...

Vlees in de media - week 49

Vlees in de media - week 49

Slagers sluiten de deuren vanwege personeelstekort en/of hoge energiekosten, columniste over het taboe op vlees en diefstal van een rollade uit de grill. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.