Minister Staghouwer stapt op

henk staghouwer_ Foto: Martijn Beekman/Rijksoverheid

Foto: Martijn Beekman/Rijksoverheid

Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Visserij, maakte 5 september bekend per direct op te stappen. Wie Staghouwer op gaat volgen is nog niet bekend. Voorlopig neemt vicepremier en partijgenoot Carola Schouten zijn taken waar. Zij vervulde deze ministerspost in het vorige kabinet.

In een verklaring liet Staghouwer dat er grote opgaven zijn voor de landbouw en visserijsector, die behoefte hebben. Hij denkt niet de “juiste persoon te zijn om leiding te geven aan de opgaven die er liggen.”

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO laat in een reactie aan NOS weten dat Staghouwer in de Tweede Kamer weinig draagvlak had. "Hij kon het niet goed genoeg onderbouwen, hij kreeg het er niet doorheen." Hij noemt het cruciaal dat de ministerspost snel ingevuld worden vanwege de belangrijke dossiers die er liggen.

Bekijk in het onderstaande filmpje de verklaring van Staghouwer.

Dossiers
Lees ook
Piet Adema nieuwe minister van Landbouw

Piet Adema nieuwe minister van Landbouw

Piet Adema is de nieuwe minister van Landbouw. Hij neemt namens de ChristenUnie de plek in van Henk Staghouwer, die een maand geleden opstapte.

‘Wij willen het beste  vlees, zo simpel is het’

‘Wij willen het beste vlees, zo simpel is het’

Om de week levert Klaas Boeder een perfect gemeste koe én een lammetje af bij ambachtelijke slager en slachterij Groot in Lutjebroek. Erik Groot: “Alles wat wij in onze slagerij verkopen is traceerbaar. Ik zeg ook vaak tegen mijn klanten: ga maar eens kijken bij de boerderij.”

Transitietool voor meer kalveren bij de koe

Transitietool voor meer kalveren bij de koe

Caring Farmers presenteert ‘Kalfjes bij de Koe’: een transitietool voor boer en burgers om samen te werken aan meer kalfjes bij de koe. De website helpt burgers om kalf-bij-koe zuivel te kopen waardoor de boerderijen verder kunnen ontwikkelen.