Minister Staghouwer stapt op

henk staghouwer_ Foto: Martijn Beekman/Rijksoverheid

Foto: Martijn Beekman/Rijksoverheid

Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Visserij, maakte 5 september bekend per direct op te stappen. Wie Staghouwer op gaat volgen is nog niet bekend. Voorlopig neemt vicepremier en partijgenoot Carola Schouten zijn taken waar. Zij vervulde deze ministerspost in het vorige kabinet.

In een verklaring liet Staghouwer dat er grote opgaven zijn voor de landbouw en visserijsector, die behoefte hebben. Hij denkt niet de “juiste persoon te zijn om leiding te geven aan de opgaven die er liggen.”

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO laat in een reactie aan NOS weten dat Staghouwer in de Tweede Kamer weinig draagvlak had. "Hij kon het niet goed genoeg onderbouwen, hij kreeg het er niet doorheen." Hij noemt het cruciaal dat de ministerspost snel ingevuld worden vanwege de belangrijke dossiers die er liggen.

Bekijk in het onderstaande filmpje de verklaring van Staghouwer.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Peter Mol van slagerij de Limousinhoeve is slager én boer

Peter Mol van slagerij de Limousinhoeve is slager én boer

Waar vind je een slager die de keten van boer tot bord letterlijk 100 procent in eigen hand heeft omdat hij zelf koeien fokt, grootbrengt en afmest? In het Zeeuwse plaatsje Hoek runnen Peter en Nelly Mol samen hun slagerij de Limousinhoeve.

Webportaal Staat van Landbouw, Natuur en Voedsel gepubliceerd

Webportaal Staat van Landbouw, Natuur en Voedsel gepubliceerd

Het nieuwe rapport Staat van de Landbouw, Natuur en Voedsel is verschenen op de nieuwe, gelijknamige website waar voortaan de meest actuele en betrouwbare gegevens zijn te vinden over de landbouw in Nederland.

CBS: Rundveestapel nauwelijks gewijzigd

CBS: Rundveestapel nauwelijks gewijzigd

De rundveestapel bleef in 2022 nagenoeg gelijk met 2021. De omvang van de varkensstapel nam wel iets af evenals het aantal kippen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2022.