Minister keurt nieuwe hygiënecode slagers- en poeliersbedrijf goed

23 februari 2021 Redactie Vlees Pixabay

De minister van Medische Zorg heeft de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf goedgekeurd. Leden van KNS en de Poeliersbond ontvangen deze code in maart. Dat laat Koninklijke Nederlandse Slagers weten op de website

Slagers en poeliers die werken volgens de nieuwe code voldoen aan de actuele hygiëne wet- en regelgeving. Deze hygiënecode is bedoeld voor slagerijen en poeliers en andere vleesverkooppunten zoals boerderijwinkels en ambulante handel, inclusief kleine slachterijen en EG-erkende slagers- en poeliersbedrijven.

Met de introductie van de nieuwe code komen de vorige Hygiënecode voor het Slagersbedrijf (2010) en de Hygiënecode voor het Poeliersbedrijf (2011) te vervallen. De overgangsperiode van de oude naar de nieuwe code loopt tot 1 oktober 2021. Er is nog maar één code voor zowel de slagers- als poeliersbranche. Hier is voor gekozen vanwege de overeenkomsten in processen van slagers en poeliers en de intensieve samenwerking tussen de KNS en de Poeliersbond. 

De afgelopen jaren breidde het assortiment van de slager en poelier uit. De nieuwe hygiënecode sluit hier beter bij aan. Zo is er nu ook aandacht voor dry-aged vlees, de bereiding en verkoop van broodjes, meer aandacht voor de verwerking van wild en worden keukenprocessen als sous-vide behandeld.

Op 15 en 22 maart organiseert KNS een webinar om slagers en poeliers te informeren over de nieuwe code. Ga voor meer informatie over de code of om deel te nemen aan het webinar naar de website van KNS.

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?